Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws.

• Enquête 'Energiebesparing in uw eigen woning'

(26-04-2017)

Het besparen van energie is niet meer weg te denken! In Hardinxveld-Giessendam doen wij al veel om het energieverbruik te verlagen. Zo wordt de isolatie van gemeentelijke gebouwen verbeterd en plaatsen wij zonnepanelen waar mogelijk. En u?

Bent u in het bezit van een eigen woning? Vertel ons wat u al doet aan energiebesparing! U kunt reageren tot 5 mei 2017

• Inloopmiddag/avond Bestemmingsplan “Facilitypoint”

(26-04-2017)

Op donderdag 11 mei 2017 is er een inloopmiddag-/avond over bestemmingsplan facilitypoint. U bent van harte welkom tussen 17.00 - 20.30 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam.

• Lintjesregen 2017: 6 lintjes in Hardinxveld-Giessendam

(26-04-2017)

Woensdag 26 april 2017 reikte burgemeester Dirk Heijkoop een lintje uit aan 6 inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

• Tijdelijk parkeerverbod en wegafsluiting op 4 mei 2017 ter hoogte van monument Sluisweg

(26-04-2017)

Op donderdag 4 mei 2017 geldt er ter hoogte van het monument aan de Sluisweg een tijdelijk parkeerverbod. Dit gaat vanaf 18.00 uur in en duurt tot 20.30 uur.

• Wijzigingen huisvuil rond feestdagen

(19-04-2017)

Donderdag 27 april (Koningsdag)

De gft-containers die gewoonlijk op donderdag 27 april (Koningsdag) worden geleegd, worden nu geleegd op zaterdag 29 april. Zorg ervoor dat uw container voor 07.30 uur op de aanbiedplaats staat.

• Vertegenwoordiging uit Hardinxveld-Giessendam naar Prinsjesdag

(19-04-2017)

Hardinxveld-Giessendam heeft de eer gekregen om een afvaardiging te sturen voor de te vormen erehaag langs de route die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima afleggen met  de Glazen Koets op Prinsjesdag 2017. De provincie Zuid-Holland nodigt  20 inwoners van onze gemeente uit om daar aan deel te nemen.

• Programma Nationale Herdenking donderdag 4 mei 2017 te Hardinxveld-Giessendam

(19-04-2017)

Tijdens de plechtigheid is er evenals vorig jaar een speciale rol weggelegd voor de veteranen*.

• Burgemeester Dirk Heijkoop over Koningsdag 2017, 4 en 5 mei

Koningsdag 2017

Koning Willem-Alexander viert samen met zijn gezin en alle inwoners van Nederland op 27 april zijn vijftigste verjaardag! Koningsdag krijgt dit jaar daardoor een extra feestelijk tintje, hoewel dat bijna onmogelijk lijkt gezien het grote enthousiasme waarmee de afgelopen jaren al invulling is gegeven aan onze nationale feestdag. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima vormen een modern vorstenpaar, dat midden in het leven en tussen de bevolking staat. De spontane uitnodiging aan zijn leeftijdsgenoten, die op dezelfde dag jarig zijn om deel te nemen aan het diner met de Koninklijke familie is daar een duidelijk voorbeeld van. Als ik een dag later was geboren had ik ook een kansje gemaakt om aan te zitten aan het diner, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben! Ik hoop samen met u op Koningsdag in Hardinxveld-Giessendam te genieten van alle activiteiten die deze dag voor ons in petto heeft. De aubade met medewerking van de schoolkinderen en Gemengde Zangvereniging Volharding – die dit jaar om 9.30 uur plaatsvindt bij het Woonzorgcentrum ‘De Lange Wei’ - vormt het startpunt van ons ‘Oranjefeest’. De schoolkinderen en Gemengde Zangvereniging Volharding zijn er klaar voor! Ongetwijfeld bent u op dat tijdstip al wakker geschud en in de juiste stemming om mee te zingen vanwege de ‘lawaaioptocht’, die al vroeg in de ochtend wordt georganiseerd. ‘U komt toch ook’?

• Openingstijden gemeentehuis Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei aangepast

(19-04-2017)

Vanwege Dodenherdenking op donderdag 4 mei zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast.

• Oproep burgemeester Dirk Heijkoop: “Zie uit naar het oranjefeest”

(14-04-2017)

Burgemeester Dirk Heijkoop komt met een verklaring na alle ophef die ontstaan is na zowel het boeken als ook de annulering van het optreden van rapper Jebroer. Hij roept voor- en tegenstanders op respect te hebben voor elkaar, maar ook zeker voor Het Vierspan dat al jarenlang een mooi oranjefeest organiseert voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam!

• Vraag Koninklijke onderscheiding voor 16 juni 2017 aan

(12-04-2017)

Elk jaar worden, ter gelegenheid van Koningsdag, Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Bepalend voor de toekenning van een onderscheiding is of iemand zich gedurende lange tijd op een onderscheidende wijze voor de samenleving heeft ingezet.

• Sluitingsdagen Werkplein Avres

(05-04-2017)

In verband met de komende feestdagen is het Werkplein van Avres op de volgende dagen gesloten:

• Renovatie Peulensluis nadert einde

(29-03-2017)

De Peulensluis gaat na een renovatie per 1 april 2017 definitief open voor al het vaarverkeer. Voor voetgangers blijft het sluiscomplex in verband met de veiligheid nog gesloten tot 1 mei 2017.

• Laat jij geld liggen of realiseer je iets moois?

(29-03-2017)

Er is €145.000 beschikbaar. Maak jij Hardinxveld-Giessendam ook graag actiever en heb jij hiervoor een goed idee?

• Aanwijzing lokale omroep

(22-02-2017)

Iedere vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan voor het verzorgen van lokaal nieuws. De huidige aanwijzing voor gemeente Hardinxveld-Giessendam loopt 31 december 2017 af. Dit betekent dat geïnteresseerden een aanvraag kunnen indienen om als lokale omroep te worden aangewezen.