Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws.

• Meer en beter afval scheiden

(20-10-2017)

Reinigingsdienst Waardlanden houdt door het hele verzorgingsgebied steekproeven om de inhoud van afvalcontainers te controleren. Onlangs werden er een aantal ondergrondse containers voor restafval bekeken in Hardinxveld-Giessendam.

• Cliënten Wmo meer tevreden

(18-10-2017)

Uit een cliëntenonderzoek van de gemeente Hardinxveld-Giessendam blijkt dat Wmo-cliënten meer tevreden zijn dan vorig jaar. Cliënten weten beter waar ze moeten zijn voor hulp van de gemeente. Ook zijn ze beter bekend met de vertrouwenspersoon en cliëntondersteuning. Hier heeft de gemeente afgelopen jaar ook extra op ingezet.

• Laat uw grof tuinafval gratis ophalen

(17-10-2017)

Reinigingsdienst Waardlanden haalt twee keer per jaar gratis uw takken en snoeihout op. Voor het najaar 2017 is dat op 17 november in Hardinxveld- Giessendam. Hiervoor kunt u via de website www.waardlanden.nl een ophaalafspraak maken.

• Gemeente gaat algemene graven begraafplaats Spindermolen ruimen

(16-10-2017)

Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat eind 2018 op begraafplaats Spindermolen algemene graven ruimen waarvan de graftermijn verstreken is. Hiervoor wordt het grafmonument verwijderd (indien aanwezig) en de stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats.

• Goedkoop zonnepanelen aanschaffen? Doe mee met de groepsaankoop

(11-10-2017)

Sinds 1 oktober is er een groepsaankoop van zonnepanelen mogelijk voor bewoners in de regio Drechtsteden. De gemeente Hardinxveld-Giessendam doet hier ook aan mee.

• Hoe goed ben jij als jonge autorijder? Kom dit testen!

(11-10-2017)

Ben je een jonge autorijder t/m 24 jaar, bezit jij maximaal 3 jaar je rijbewijs en wil je testen hoe goed je bent achter het stuur? Kom dan naar The Drivexperience praktijkdagen op 28 oktober of 11 november. Meld je nu gratis aan via www.thedrivexperience.nl!

• Verspreiding van jodiumtabletten

(03-10-2017)

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verstuurt in oktober jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. De tabletten worden aangeboden om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten.

• Servanda organiseert cursus 'veerkrachtige vrouwen'

(02-10-2017)

Servanda en het sociaal team van de gemeente organiseren de cursus “VEERKRACHTIGE VROUWEN”.

• Financieel beleid betaalt zich uit in zonnige begroting

(29-09-2017)

Het college legt een meer dan sluitende meerjarenbegroting 2018-2021 voor aan de gemeenteraad. Speerpunten voor komende jaren zijn investeringen in projecten (duurzaamheid en bouwplannen) die sterk bijdragen aan de leefbaarheid in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast is er geld voor projecten (Maatschappelijke Agenda, Buurt Bestuurt) die in nauwe samenwerking met inwoners worden uitgevoerd.

• Gemeente Hardinxveld-Giessendam wil aandelen Eneco verkopen

(28-09-2017)

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wil zijn aandelen in energiebedrijf Eneco verkopen. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor het belang van 0,45% in Eneco van de hand te doen.

• Aanmelden evenementen 2018

(26-09-2017)

Wij vragen u evenementen, die in het jaar 2018 worden gehouden, te melden in de maand oktober 2017. Alle evenementen worden op de evenementenkalender geplaatst. De kalender is bedoeld om iedereen, zowel organisatoren, hulpverleningsdiensten als omwonenden, in een vroeg stadium te informeren over de soorten evenementen die gepland worden.