Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws.

• Afvalscheiding: met en voor elkaar

(22-03-2017)

Het gaat de goede kant op met het gescheiden inzamelen van de verschillende afvalstromen. Steeds meer mensen ontwikkelen de gewoonte om herbruikbare afvalstromen te scheiden van het restafval.

• McDonald’s haakt af als gegadigde voor horecavestiging Peulenlaan

(21-03-2017)

McDonald’s haakt op dit moment af als gegadigde voor een horecavestiging op de plek van het Facilitypoint aan de Peulenlaan. De gemeente praat nu verder met een andere marktpartij die al langer belangstelling had om horeca te realiseren.

• Voorlopige uitslagen verkiezingen

(17-03-2017)

De voorlopige uitslagen van de verkiezingen van 15 maart 2017. Het aantal kiesgerechtigden in de gemeente: 13.421.

• Een gratis extra of grotere gft-container? Zo geregeld!

(01-03-2017)

Nu het voorjaar aanbreekt, is dat voor veel mensen aanleiding om de tuin op te ruimen. Heeft u niet genoeg aan één gft-container of heeft u een kleine container (140 liter), dan kunt u gratis een extra container krijgen of de kleine container omwisselen voor een grotere (240 liter).

• Aanwijzing lokale omroep

(22-02-2017)

Iedere vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media een lokale publieke media-instelling aan voor het verzorgen van lokaal nieuws. De huidige aanwijzing voor gemeente Hardinxveld-Giessendam loopt 31 december 2017 af. Dit betekent dat geïnteresseerden een aanvraag kunnen indienen om als lokale omroep te worden aangewezen.

• Bouw- of bedrijfsplannen? Dan is het 'veegplan Buitengebied' misschien interessant voor u

(15-02-2017)

Heeft u bouw- of bedrijfsplannen die niet passen in het huidige bestemmingsplan Buitengebied? Kijk dan eens welke mogelijkheden het 'veegplan Buitengebied' u tot eind maart misschien biedt.

• Renovatie Peulensluis vanaf december 2016

(16-11-2016)

Vanaf 5 december 2016 renoveert Waterschap Rivierenland de Peulensluis. De renovatie duurt tot eind maart 2017. In deze periode is er geen scheep- en recreatievaart mogelijk. Ook is de sluis in deze periode niet toegankelijk voor voetgangers.

• Werk mee aan de woonvisie voor de Drechtsteden!

(23-09-2016)

Heeft u ideeën over wonen in de Drechtsteden voor nu en in de toekomst? Deel die dan met de projectleider van de Woonvisie voor de Drechtsteden!