Doe mee met de Fiets Telweek!

Home > Inwoners > Nieuws > Doe mee met de Fiets Telweek!

Doe mee met de Fiets Telweek!

Alle fietsers in Hardinxveld-Giessendam opgelet! Van 18 tot en met 24 september 2017 vindt de Fiets Telweek plaats, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Help het fietsklimaat in Hardinxveld-Giessendam te verbeteren en doe mee door de Fietstel-app te downloaden.

Waarom?
Hoe meer we weten, hoe meer we het fietsklimaat kunnen verbeteren. Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend, maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land weten we veel minder. Met behulp van dit fietsonderzoek kunnen we er samen voor zorgen dat we meer weten over ons fietsklimaat. En hoe meer we weten, hoe meer we kunnen verbeteren!

Hoe?
Iedereen kan deelnemen aan de Fiets Telweek door de Fietstel-app te downloaden. In de app worden vervolgens de fietsritten geregistreerd. Er wordt gekeken naar hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Dit kan zelfs volledig automatisch zodat je verder niets hoeft te doen. Daarnaast hebben deelnemers dit jaar de mogelijkheid om met behulp van de app meer inzicht in de eigen fietsprestaties te krijgen. In ruil daarvoor vragen wij namens de gemeente om feedback over de afgelegde routes zoals je fietsbeleving, veiligheid, et cetera. De nieuwe Fietstel-app is beschikbaar in de appstores van iOS en Android.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
De data wordt alleen gebruikt voor fietsonderzoek en het verbeteren van het fietsnetwerk. Geregistreerde ritten zijn niet te herleiden naar individuele personen. Alleen de geanonimiseerde data worden vervolgens gebruikt voor verdere analyse. Je persoonsgegevens worden niet met andere partijen gedeeld.

RSS