Mantelzorg verdient waardering

Home > Inwoners > Nieuws > Mantelzorg verdient waardering

Mantelzorg verdient waardering

Het college stelt ook in 2017 lokale cadeaubonnen beschikbaar om waardering te tonen voor het werk dat mantelzorgers verrichten in Hardinxveld-Giessendam. Mantelzorgers kunnen zich hiervoor registreren via info@servanda.nl. Dit kan nog tot 13 oktober 2017.

Wethouder Trudy Baggerman: “Uitgangspunt van het college is dat mantelzorg voor zieke familieleden, vrienden of buren, waardering verdient”. Wie in Hardinxveld-Giessendam woont en 8 uur of meer in de week mantelzorger is (meer dan 3 maanden), komt in aanmerking voor deze waardering in de vorm van cadeaubonnen ter waarde van 100 euro. Velen hebben zich al geregistreerd.

Cadeaubonnen bleken succes

Vorig jaar is aan mantelzorgers een persoonlijke brief gestuurd en hebben zij cadeaubonnen ontvangen. Door hen een bon te geven die ingeleverd kan worden bij een groot aantal plaatselijke ondernemers is er een breed aanbod en wordt tevens de lokale economie gestimuleerd. Vorig jaar waren er veel positieve reacties over de cadeaubonnen.

Bij Servanda vindt u ook ondersteuning. Kijk hiervoor ook eens op hun site www.servanda.nl onder de knop ‘ik ben mantelzorger’.

RSS