Oproep burgemeester Dirk Heijkoop: “Zie uit naar het oranjefeest”

Home > Inwoners > Nieuws > Oproep burgemeester Dirk Heijkoop: “Zie uit naar het oranjefeest”

Oproep burgemeester Dirk Heijkoop: “Zie uit naar het oranjefeest”

Burgemeester Dirk Heijkoop komt met een verklaring na alle ophef die ontstaan is na zowel het boeken als ook de annulering van het optreden van rapper Jebroer. Hij roept voor- en tegenstanders op respect te hebben voor elkaar, maar ook zeker voor Het Vierspan dat al jarenlang een mooi oranjefeest organiseert voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam!

Verklaring burgemeester Dirk Heijkoop

“Al jarenlang organiseert Stichting Het Vierspan voor ons twee mooie feesten per jaar. Rond de jaarwisseling, maar ook rond Koningsdag. Daar genieten iedere keer weer vele duizenden inwoners van. Het zijn feesten die mensen uit ons dorp met elkaar verbinden, van jong tot oud, georganiseerd door en voor het dorp. Laten we dat vooral zo houden!

Nu dreigt het oranjefeest overschaduwd te worden door de reacties op de keuze om het optreden van Jebroer te annuleren. Een keuze die voor- en tegenstanders kent. Die gaan het gesprek met elkaar aan. Dat hoort er bij. Ik wil daarom als burgemeester de oproep doen aan inwoners om te stoppen met het uitvergroten van de verschillen. Ik heb Hardinxveld-Giessendam juist leren kennen als een dorp waar we respect hebben voor elkaar en elkaars standpunten.

Op dit moment worden organisatie, vrijwilligers, sponsors en anderen die betrokken zijn bij de organisatie van de feestweek aangesproken door de voor- en tegenstanders. De argumenten van beide partijen zijn inmiddels bekend. Het zou mooi zijn als de mensen die zich al jarenlang inzetten voor het organiseren van deze goedbezochte feesten zich daar weer op kunnen richten in plaats van op deze discussie.

Het feest ter ere van onze Koning hoop ik als burgemeester nog vele keren samen met u en jou te beleven. Laten we respect hebben voor elkaar en nu vooral vooruit kijken. En hopelijk kunnen wij nog jarenlang genieten van feesten, die georganiseerd worden door betrokken inwoners!“