Programma Nationale Herdenking donderdag 4 mei 2017 te Hardinxveld-Giessendam

Home > Inwoners > Nieuws > Programma Nationale Herdenking donderdag 4 mei 2017 te Hardinxveld-Giessendam

Programma Nationale Herdenking donderdag 4 mei 2017 te Hardinxveld-Giessendam

Tijdens de plechtigheid is er evenals vorig jaar een speciale rol weggelegd voor de veteranen*.

Programma

• 19.15 uur Aanwezig/ verzamelen Opstelling stoet Sportpark Sluisweg, kantine Voetbalvereniging Hardinxveld, Sluisweg 131a, 3371 ET Hardinxveld-Giessendam
  • 19.30 uur Vertrek naar het monument onder begeleiding van de drumband van EMS. De harmonie van muziekvereniging EMS heeft zich ondertussen al geïnstalleerd bij het monument en brengt koraalmuziek ten gehore.
  • 19.50 uur Opstelling bij het monument
  • 19.58 uur ‘‘Last Post’ 20.00 uur Twee minuten stilte en vervolgens zingen van het ‘Wilhelmus’ (eerste en zesde couplet), begeleid door EMS
  • 20.05 uur Bij het gedenkteken worden kransen gelegd namens het Gemeentebestuur, ‘Oranje Trouw’, De Nederlandse Bond van Wapenbroeders en de Vereniging Oud-Militair Indiëgangers (V.O.M.I.)** , de Merwedegijzelaars, een combinatie van de gezamenlijke kerken, het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hardinxveld-Giessendam.
  • 20.08 uur Toespraak burgemeester en voordracht gedicht door twee leerlingen van het Willem de Zwijger College.
  • 20.15 uur Defilé langs het monument - start met het leggen van bloemen door de leerlingen van de bijzondere Basisschool de Regenboog, die dit jaar medewerking verleent. Vervolgens is er voor de overige aanwezigen gelegenheid bloemen te leggen bij het gedenkteken. EMS speelt ondertussen.

* Een aantal veteranen heeft zich wederom bereid verklaard een speciale rol te vervullen tijdens de herdenking en mede om die reden wordt de aanwezigheid van alle veteranen uit onze gemeente bijzonder op prijs gesteld. Het zou fijn zijn als u de veteranenspeld bij die gelegenheid opspeldt.

**De krans van de V.O.M.I. wordt gelegd door twee leerlingen van de Regenboogschool.