Veiligheid en leefbaarheid van belang voor alle bewoners

Home > Inwoners > Nieuws > Veiligheid en leefbaarheid van belang voor alle bewoners

Veiligheid en leefbaarheid van belang voor alle bewoners

De gemeente Hardinxveld-Giessendam vindt het belangrijk om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor die om de 2 jaar plaatsvindt.

Mogelijk ontvangt u daarom binnenkort per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven kunt u bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam worden circa 400 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek benaderd.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. In 2018 verschijnt er een 2e Integraal Lokaal Veiligheidsplan 2018-2021 waarin de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor zijn verwerkt. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk burgers die benaderd worden, deelnemen aan het onderzoek.

De Veiligheidsmonitor wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 10 augustus. Deelname aan het onderzoek kan schriftelijk of via internet. De resultaten worden verwacht in maart 2018.