Vertegenwoordiging uit Hardinxveld-Giessendam naar Prinsjesdag

Home > Inwoners > Nieuws > Vertegenwoordiging uit Hardinxveld-Giessendam naar Prinsjesdag

Vertegenwoordiging uit Hardinxveld-Giessendam naar Prinsjesdag

Hardinxveld-Giessendam heeft de eer gekregen om een afvaardiging te sturen voor de te vormen erehaag langs de route die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima afleggen met  de Glazen Koets op Prinsjesdag 2017. De provincie Zuid-Holland nodigt  20 inwoners van onze gemeente uit om daar aan deel te nemen.

Uniforme uitstraling

De afvaardiging moet een uniforme uitstraling hebben, te denken valt hierbij aan groepen in klederdracht, leden van een muziekvereniging (zonder instrument), scouting, sportvereniging, Rode Kruis noem maar op. Ook een groep gevormd door 20 individuele burgers - die hetzelfde gekleed gaan - is mogelijk.

Geef u op voor 8 mei 2017

Dus Koningsgezinde inwoners geef u op voor 8 mei 2017 via bestuursecretariaat@gemhg.nl

voor deze unieke belevenis. Bij meer dan 20 aanmeldingen volgt een loting onder de aanmelders en beslist het lot wie er mee mogen naar Prinsjesdag.

Spelregels

Defensie heeft een aantal spelregels gelet op het feit dat de deelnemers onderdeel van de ere afzetting zijn en zodoende een ceremoniële taak hebben. Deelnemers worden dan ook verzocht om:

• Gekleed te gaan in uniform of in het tenue waarin ze optreden;
  • Geen muziekinstrumenten mee te nemen;
  • Geen reclame uitingen mee te nemen;
  • Geen (nep)wapens mee te brengen;
  • Aanwijzingen van de begeleiders op te volgen;
  • Niet te telefoneren;
  • Niet te roken;
  • Niet te fotograferen als de stoet voorbij komt (ook niet met de telefoon);
  • Niet te roepen of anderszins harde geluiden te maken;
  • Geen zonnebril te dragen wanneer de stoet voorbij komt;
  • Geen paraplu te gebruiken wanneer de stoet voorbij komt;
  • Bij elkaar te blijven (niet weglopen uit de groep), op de plek te blijven staan en niet te gaan zitten;
  • Als de stoet voorbij komt zo dicht mogelijk tegen het hek aan te gaan staan, op de stoep, want het is heel smal en de paarden lopen vlak voor de erehaag langs;
  • Een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen.

Langs de route zijn er geen sanitaire voorzieningen en staan de deelnemers langdurig stil.

Programma voor dinsdag 19 september 2017

• 10.15   uur  Aankomst deelnemers ín Den Haag.
  • 11.10   uur  Vertrek (te voet) naar de plek langs de route
  • 12.00  uur   Aankomst en opstellen deelnemers
  • 12.30  uur   Inspectie erewacht door Gouverneur der Residentie
  • 13.00  uur  Vertrek Zijne Majesteit de Koning vanaf Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal aan het Binnenhof
  • 13.30  uur  Tweede inspectie door Gouverneur der Residentie
  • 14.00  uur  Terugkeer naar startlocatie nadat de Koninklijke Stoet voor de tweede maal is gepasseerd
  • 14.30  uur  Aankomst startlocatie gevolgd door een lunch
  • 15.30  uur  Einde programma

De deelnemers krijgen na aankomst in Den Haag koffie en een broodje en na afloop van de rijtoer van Zíjne Majesteit de Koning een lunch aangeboden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met het bestuurssecretariaat via t 14 0184.