Afschrift / uittreksel akte van geregistreerd partnerschap aanvragen

Home > Inwoners > Webwinkel > Geboorte, huwelijk en overlijden > Afschrift / uittreksel akte van geregistreerd partnerschap aanvragen

Afschrift / uittreksel akte van geregistreerd partnerschap aanvragen

Soms heeft u een afschrift of uittreksel van uw akte van geregistreerd partnerschap nodig (uit de Burgerlijke Stand).  Bijvoorbeeld voor notariële zaken, voor het aanvragen van ontbinding van het geregistreerd partnerschap, of voor het omzetten van uw geregistreerd partnerschap in een huwelijk.

U kunt alleen een afschrift aanvragen van:

• de akte van geregistreerd partnerschap van uzelf,
  • of van de akte van geregistreerd partnerschap van uw partner,
  • of van de akte van geregistreerd partnerschap van een inwonend kind,
  • of van de akte van geregistreerd partnerschap van uw inwonende vader of moeder.

De registratie van het partnerschap moet plaats hebben gevonden in:

• de gemeente Hardinxveld-Giessendam (op of na 1 januari 1957),
  • de gemeente Giessendam (vóór 1 januari 1957) of
  • de gemeente Hardinxveld (vóór 1 januari 1957).

Als de partnerschapsregistratie in een andere gemeente plaatsvond, moet u het afschrift van de akte van geregistreerd partnerschap aanvragen bij die andere gemeente!

U krijgt de keuze om een Nederlandstalig (voor Nederland) of een meertalig afschrift (voor buitenland) aan te vragen.

U krijgt het afschrift (per post) binnen drie werkdagen thuis gestuurd.

Zorgt u ervoor dat u het volgende gereed heeft vóór u met de aanvraag begint:

• uw DigiD-inloggegevens
  • zekerheid dat de registratie van het partnerschap plaatsvond in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, de gemeente Giessendam of de gemeente Hardinxveld
  • (als u het afschrift aanvraagt voor een inwonend familielid) voornamen, achternaam en geboortedatum van het inwonende familielid
  • datum en plaats van registratie partnerschap
  • duidelijkheid of u het afschrift in het buitenland nodig heeft
  • de benodigde gegevens om online te kunnen betalen (iDEAL, Master Card en VISA).

Prijs: € 12,90

DigiD U logt in met uw DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag het dan aan via www.digid.nl.

Online afschrift akte geregistreerd partnerschap aanvragen