Afschrift / uittreksel geboorteakte aanvragen

Home > Inwoners > Webwinkel > Geboorte, huwelijk en overlijden > Afschrift / uittreksel geboorteakte aanvragen

Afschrift / uittreksel geboorteakte aanvragen

Soms heeft u een afschrift of uittreksel van uw geboorteakte nodig (uit het geboorteregister van de Burgerlijke Stand). Bijvoorbeeld als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, of bij een verzoek om naamswijziging.

U kunt alleen een afschrift aanvragen van:

• de geboorteakte van uzelf,
  • of van de geboorteakte van uw partner,
  • of van de geboorteakte van een inwonend kind,
  • of van de geboorteakte van uw inwonende vader of moeder.

De geboorte moet plaats hebben gevonden in:

• de gemeente Hardinxveld-Giessendam (op of na 1 januari 1957),
  • de gemeente Giessendam (vóór 1 januari 1957) of
  • de gemeente Hardinxveld (vóór 1 januari 1957).

Als de geboorte in een andere gemeente plaatsvond, moet u het afschrift van de geboorteakte aanvragen bij die andere gemeente!

U krijgt de keuze om een Nederlandstalig (voor Nederland) of een meertalig afschrift (voor buitenland) aan te vragen.

U krijgt het afschrift (per post) binnen drie werkdagen thuis gestuurd.

Zorgt u ervoor dat u het volgende gereed heeft vóór u met de aanvraag begint:

• uw DigiD-inloggegevens
  • zekerheid dat de geboorte plaatsvond in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, de gemeente Giessendam of de gemeente Hardinxveld
  • (als u het afschrift aanvraagt voor een inwonend familielid) voornamen, achternaam en geboortedatum van het inwonende familielid
  • datum en plaats van de geboorte
  • duidelijkheid of u het afschrift in het buitenland nodig heeft
  • de benodigde gegevens om online te kunnen betalen (iDEAL, Master Card en VISA).

Prijs: € 12,90

DigiD U logt in met uw DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag het dan aan via www.digid.nl.

Online afschrift geboorteakte aanvragen