Stembureauleden gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen 17 maart

Op 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Iedereen vanaf 18 jaar, die stemgerechtigd is, mag zijn of haar stem uitbrengen. Door corona zal dat anders gaan dan andere jaren.

We moeten er rekening mee houden dat ook komend voorjaar de nu geldende basisregels van kracht zijn (waaronder 1,5 meter afstand houden). Daarom worden extra maatregelen getroffen op de stembureaus. Hierdoor zijn er veel meer stembureauleden nodig zijn dan andere jaren. Wij zijn daarom op zoek naar extra stembureauleden en tellers. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden als stembureaulid en als teller

Als stembureualid wordt je ingedeeld voor een dagdeel. De tijden per dagdeel zijn 7.30 – 15.30 uur of van 15.00 tot einde telproces Als teller van 21.00 uur tot einde telproces. De vergoeding voor een stembureaulid  is € 170,00 en voor een teller € 30,00. Je krijgt eten en drinken. Een stembureaulid is verplicht een instructie te volgen. Deze instructie zal een e-learning met een examen aan het eind zijn of via een informatieavond. 

Heeft u vragen over stembureaulid zijn?

Neem dan gerust contact op met team Verkiezingen via telefoonnummer 14 0184.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier stembureau
 

U kunt het ingevulde formulier mailen naar burgerzaken@hardinxveld-giessendam.nl