“Elkaar vertrouwen en geloven in goede bedoelingen”

Theo Boerman, wethouder Financiën, Beheer & Onderhoud Openbare Ruimte, Verkeer & Vervoer en Onderwijs in gesprek met ondernemer Wim van Dijk en franchisenemer Dick Bovekerk over het Facilitypoint

Een mooi voorbeeld van samenwerking is de totstandkoming van het Facilitypoint. Deze entree van ons dorp kon wel een opknapbeurt gebruiken. En dus sloegen de gemeente, een ondernemer, een fastfoodbedrijf en een tankstation de handen ineen. “We hadden de wil om er met elkaar iets moois te realiseren.”

Wethouder Theo Boerman denkt met tegenzin terug aan de vroegere entree van ons dorp. “Het had niet de uitstraling die je zou willen hebben”, zegt hij terugkijkend. Al in 2005 ontstonden de eerste gedachten aan verbetering van dit gebied, dat we tegenwoordig Facilitypoint noemen. Met een reclamemast, een parkeerplaats, een McDonald’s en een Lukoil tankstation.“ Eerst stonden de omwonenden niet te juichen over de plannen”, blijkt de wethouder terug, “maar op het einde lag er toch een plan dat ongeschonden de eindstreep haalde".

Leefbaar

Ook betrokken ondernemer Wim van Dijk, tevens leverancier van de reclamemast, ervoer een traject met enkele hobbels: “Maar het is ons gelukt, zoals dat gaat in ons dorp. Met elkaar moeten we Hardinxveld-Giessendam leefbaar maken, en dat doen we dan ook. Het was een uitdaging en daar hou ik van.” En dus kwam er een nieuwe reclamemast, kreeg het tankstation een nieuwe plek, wordt de parkeerplaats ook weer gebruikt om te carpoolen en zorgt het fastfoodbedrijf voor een zo schoon mogelijk terrein. “We voelen ons verantwoordelijk voor het afval en lopen een paar keer per dag rond om al het zwerfafval op te ruimen”, vertelt franchisenemer Dick Bovekerk.

Mooie samenwerking

Een sterk staaltje samenwerking tussen meerdere partijen in ons dorp. Wethouder Theo Boerman: “Je moet de wil hebben om er met elkaar iets moois van te maken. Elkaar vertrouwen en geloven in de goede bedoelingen van elkaar. Ik kijk met plezier en tevredenheid terug op deze mooie samenwerking.”

Facilitypoint Oogstjaar