Nieuws RSS icoon

 • Steunpunt Coronazorgen

  21 oktober 2020

  Maak je je zorgen over of door de coronacrisis? Kijk op het steunpunt voor Coronazorgen voor advies.

 • Ervaringsverhaal: Jeannette Swets

  21 oktober 2020

  In deel 3 van de ervaringsverhalen rondom corona dit keer Jeannette Swets. Na haar vakantie kreeg ze klachten. Ze liet zich daarom testen op COVID-19. Op deze pagina vertelt ze haar ervaring met een coronatest.

 • Hardinxveld-Giessendam maakt podcast over coronavirus

  20 oktober 2020

  Burgemeester Dirk Heijkoop sprak met huisarts Cynthia Peters over verschillende onderwerpen rondom het coronavirus. 

 • Noodverordening in verband met het coronavirus

  15 oktober 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er regels. Die regels moeten, als dat nodig is, gehandhaafd kunnen worden.

 • Huidige maatregelen in de regio Zuid-Holland Zuid

  15 oktober 2020

  De besmettingen met het coronavirus nemen in heel Nederland, en ook in de regio Zuid-Holland Zuid toe.

 • Ervaringsverhaal: Sylvia de Ruijter-van Iperen

  14 oktober 2020

  In deel 2 van de ervaringsverhalen rond corona dit keer Sylvia de Ruijter - van Iperen. Zij kreeg klachten en had goede redenen om zich te laten testen. Het liep gelukkig goed af voor Sylvia. Op deze pagina vertelt ze haar ervaring met een coronatest.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  14 oktober 2020

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

 • Eenzaam of hulp nodig? Bel de corona-hulplijn!

  12 oktober 2020

  De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt. Het kabinet laat weten dat de maatregelen nodig zijn om de contactmomenten te verminderen en zo corona weer onder controle te krijgen. Dit betekent voor u misschien dat u weer minder of geen bezoek krijgt of dat u het spannend vindt om boodschappen te gaan doen.

 • Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid naar risiconiveau ‘ernstig’

  10 oktober 2020

  Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is zondag 10 oktober naar het risiconiveau ‘ernstig’ gegaan. De opschaling betekent dat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners sterk toeneemt en dat de kans dat je een besmetting met het coronavirus oploopt flink stijgt.

 • Ervaringsverhaal: Elly Kool

  07 oktober 2020

  Elly Kool kreeg in april verschillende klachten die konden wijzen op COVID-19. Ze liet zich testen en bleek inderdaad besmet te zijn met het coronavirus. Ze werd erg ziek. Ruim 5 maanden later ondervindt ze nog steeds de gevolgen van het virus. Op deze pagina vertelt zij haar verhaal.

 • Veelgestelde vragen over het gebruik van mondkapjes

  06 oktober 2020

  Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht.

 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  06 oktober 2020

  Dringend advies: draag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea en benzinestations. Ook met mondkapje op houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het OV was een mondkapje al verplicht.

 • Belangrijke stap voor de nieuwbouw plan “De Rokerij”

  28 september 2020

  Op woensdag 23 september jl. hebben de wethouder Trudy Baggerman en de directeur eigenaar van Blokland Bouwpartners BV, Arie Blokland, de samenwerkingsovereenkomst voor dit nieuwbouwproject ondertekend. Uiteraard is de 1,5 meter afstand in acht genomen tijdens deze ondertekening.

 • Afspraak maken voor coronatest

  27 augustus 2020

  Iedereen met (milde) klachten als verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk kan online een afspraak maken voor een coronatest.

 • Berichten Coronavirus

  Berichten over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam.