Nieuws RSS icoon

 • Aangifte van geboorte nu ook digitaal

  06 april 2020


  Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Zij kunnen dat vanuit huis doen en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn. De geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren.

 • Buitenspelende kinderen: alleen met toezicht

  02 april 2020

  Het kabinet heeft maatregelen ingesteld om het coronavirus aan te pakken. Eén van deze maatregelen is het houden van 1,5 meter afstand van andere mensen, buiten het eigen huishouden. Deze maatregel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  01 april 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Premier Rutte maakte dit dinsdagavond 31 maart bekend. ‘We realiseren ons dat we veel van mensen vragen. Maar het is echt nodig.’ aldus Rutte.

 • Aanvullende maatregelen recreatie en toerisme in Zuid-Holland Zuid

  31 maart 2020

  In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.

 • Update coronapatiënten Hardinxveld-Giessendam

  31 maart 2020

  Op maandag 30 maart meldt de GGD dat er 11 inwoners van Hardinxveld-Giessendam positief zijn getest op een besmetting met het coronavirus. Inmiddels is één inwoner uit Hardinxveld-Giessendam overleden als gevolg van het coronavirus. Burgemeester Dirk Heijkoop liet zondag op Twitter weten: "Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat een 83-jarige inwoner uit Hardinxveld-Giessendam is overleden als gevolg van het coronavirus. Ik betuig mijn oprechte deelneming aan de nabestaanden."

 • Aanbieders sociale zorg krijgen financiële zekerheid tijdens coronacrisis

  31 maart 2020

  Sommige organisaties kunnen vanwege de coronacrisis niet meer al hun gecontracteerde zorg leveren. De Sociale Dienst Drechtsteden blijft hun echter betalen alsof zij die zorg nog wél leveren. Dit recente besluit geldt tot 1 juni, een looptijd die kan veranderen op basis van nieuwe RIVM-informatie.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter.

 • Geen markt Houweningeweer

  28 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Het werd duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden, ook met minder dan 100 mensen. Onder deze bijeenkomsten vallen ook de grote markten (meer dan 10 kramen). Markten waar normaal meer dan 10 kramen staan mogen, volgens de noodverordening, de markt ook niet verkleinen. Dit betekent dat er voorlopig geen markt is aan de Houweningeweer.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  26 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (Wouter Kolff) kondigt de derde noodverordening aan. Vanzelfsprekend komen de eerdere twee hiermee te vervallen. In de nieuwe noodverordening zijn alle nieuwe maatregelen over de bestrijding van het coronavirus, die tijdens de persconferentie van maandag 23 maart naar buiten zijn gebracht, verwerkt. Dit is toegepast op de specifieke situatie in de regio Zuid-Holland Zuid.

 • Evenementen 75 jaar vrijheid en Koningsdag afgelast

  02 april 2020

  Maandagavond 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Eén van de nieuwe, aangescherpte maatregelen is dat alle bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden. Dit betekent dat Koningsdag en de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Hardinxveld-Giessendam worden afgelast. Er wordt nog gekeken of Dodenherdenking in een aangepaste vorm kan plaatsvinden.

 • Burgemeester Dirk Heijkoop: "Aangescherpte maatregelen komen hard aan"

  24 maart 2020

  Beste inwoners,

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aangescherpte maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Het werd duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 worden verboden, ook met minder dan 100 mensen. Ik begrijp dat deze maatregel hard is aangekomen. Verjaardagen die nu niet gevierd kunnen worden, bruiloften uitgesteld, sportcompetities afgelast, vakanties geannuleerd. Dit is lastig voor u, uw familie, vrienden en buren. Laten we er samen het beste van maken!

 • Takkenroute

  24 maart 2020

  In Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden haalt Reinigingsdienst Waardlanden op 30 en 31 maart en op 8 en 9 april gratis uw takken en snoeihout op.

 • Aangescherpte en nieuwe maatregelen aanpak coronavirus 23 maart

  23 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat is erop gericht om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.

 • Afvalbrengstations Hardinxveld-Giessendam en Leerdam gesloten

  23 maart 2020

  Vanaf dinsdag 24 maart 2020 zijn de afvalbrengstations in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam gesloten.

 • Nep-collectanten actief

  19 maart 2020

  Let op: er zijn nep-collectanten actief in Hardinxveld-Giessendam.

 • Sociaal Teamleden (zeer) beperkt beschikbaar

  18 maart 2020

  De overheid heeft maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Daarom bezoekt het Sociaal team tot en met 6 april 2020 geen cliënten thuis. Ook ontvangen ze geen cliënten meer op kantoor en wonen geen overleggen meer bij.

 • Loket SDD gesloten

  18 maart 2020

  Loket Sociale Dienst Drechtsteden in gemeente Hardinxveld-Giessendam
  Het loket van de Sociale Dienst Drechtsteden is als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die landelijk gelden gesloten tot en met 6 april 2020.

 • Berichten Coronavirus

  Berichten over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam.

 • Aangepaste zorgverlening huisartsenpraktijken Hardinxveld-Giessendam

  16 maart 2020

  De huisartsenpraktijken in Hardinxveld-Giessendam hebben noodmaatregelen getroffen. Dit hebben zij gedaan om de (huisartsen)zorg beschikbaar te houden voor de mensen die dit écht nodig hebben.

 • Openingstijden gemeentehuis en dienstverlening Klant Contact Centrum aangepast (Kom alleen naar het gemeentehuis als het dringend is)

  06 april 2020

  De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft de dienstverlening van het gemeentehuis aangepast.

 • Officiele start bouw hospice De Cirkel

  12 maart 2020

  Locoburgemeester Trudy Baggerman legde gisteren, samen met vier andere burgemeesters uit de regio, de laatste vloerplaat van de begane grond van hospice De Cirkel, locatie Papendrecht.

 • Gezellige Boules

  09 maart 2020

  Afgelopen zaterdag 7 maart was het zover: de jeu de boulesbanen aan de Jupiterstraat werden officieel geopend. Circa 70 nieuwsgierige bewoners waren bij de opening. Burgemeester Dirk Heijkoop had de eer om de eerste bal te gooien. Vanaf nu kunnen de banen door iedereen gebruikt worden!

 • Uw afval/grondstoffen correct aanbieden: zo moet het

  04 maart 2020

  Het ‘gewoon’ langs de weg of bij milieuparken afval neerzetten, het gebeurt helaas regelmatig.