Nieuws RSS icoon

 • Ondertekening prestatieafspraken

  11 december 2019

  Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Stichting Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam en woningcorporatie Fien Wonen maken prestatieafspraken voor 2020 (2021-2024)

 • Kunstenaars gezocht voor monumenten Merwedegijzelaars

  05 december 2019

  In 1944 zijn honderden mannen tijdens een razzia in de gemeenten Altena (Werkendam), Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht opgepakt en weggevoerd. Later kregen zij de naam 'Merwedegijzelaars'. Op initiatief van de nabestaanden van de Merwedegijzelaars en de gemeenten, worden ter nagedachtenis drie samenhangende monumenten opgericht.

 • Bijeenkomst ondermijning

  27 november 2019

  De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De schuur of het afgelegen woonhuis dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van georganiseerde criminaliteit die in de regio voor kunnen komen.

 • Gladheidbestrijding

  Gedurende het winterseizoen strooit de gemeente op een aantal wegen binnen de gemeentegrens zout tegen gladheid. Het winterseizoen loopt van november tot en met maart. Het doel is onveilige verkeerssituaties die bij gladheid op kunnen treden zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Schoolstraat, Pulsstraat en Boorstraat afgesloten 19 december 2019

  11 december 2019

  Op donderdag 19 december 2019 wordt ‘s avonds door de Rehobothschool in de omgeving van de Schoolstraat een kerstwandeling gehouden.

 • Nieuwjaarsontmoeting op dinsdag 7 januari

  11 december 2019

  Het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam nodigt u uit voor de nieuwjaarsontmoeting op dinsdag 7 januari 2020.

 • Buurt Bestuurt viert 2-jarig jubileum

  25 november 2019

  Buurt Bestuurt vierde in november haar 2-jarig jubileum. Wethouder Jan Nederveen was erbij om het comité persoonlijk te feliciteren en hen een taart te overhandigen.

 • Meldingen openbare ruimte in Hardinxveld-Giessendam vanaf nu via Fixi

  21 november 2019

  Vanaf 21 november werkt de gemeente Hardinxveld-Giessendam met Fixi. Dit betekent voor inwoners dat het eenvoudiger wordt om een melding te maken over de openbare ruimte.

 • Beleid vrachtautoparkeren aangepast

  20 november 2019

  In gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben we een parkeerverbod voor vrachtauto's, autobussen en grote bestelbussen.

 • BIZ Centrumgebied HAGI gaat niet door

  20 november 2019

  Uit de resultaten van de draagvlakmeting die de afgelopen weken is gehouden onder de ondernemers gevestigd in het centrum van Hardinxveld-Giessendam, blijkt dat er onvoldoende draagvlak is voor de Bedrijveninvesteringszone (BIZ).