Nieuws RSS icoon

 • Baggerplan

  08 juni 2021

  De gemeente gaat in de periode van de herfst 2021- voorjaar 2022 de peilgebieden Neder-Hardinxveld / De Peulen en Boven-Hardinxveld baggeren.

 • Gevonden voorwerpen. Van u?

  Een aantal sieraden, een paar munten en een mobiele telefoon. Lang geleden gevonden en bij ons ingeleverd, maar nog niet opgehaald door de eigenaar. Misschien is er iets van u bij.

 • Oplichters actief in Hardinxveld-Giessendam

  08 juni 2021

  Oplichters proberen met mooie praatjes bij u binnen te komen of goederen aan de deur te verkopen. Dit noemen we ook wel babbeltrucs. Helaas zijn het vaak senioren die slachtoffer worden van babbeltrucs. Het doel van deze oplichters is om bij u binnen te komen. Zo kunnen ze namelijk geld, sieraden of andere kostbare goederen van u stelen. De politie en de gemeente Hardinxveld-Giessendam maken zich zorgen; het aantal babbeltrucs in de gemeente neemt namelijk toe. De politie en de gemeente doen de oproep om nooit zomaar een onbekende bij u binnen te laten!

 • Startersbeurs iets voor jou?

  De Startersbeurs Drechtsteden is een nieuwe regeling voor jongeren (18 t/m 26 jaar) die klaar zijn met hun opleiding (mbo-2 of hoger) en op zoek zijn naar een baan.

 • Gemeente helpt bij voorkomen schulden

  De gemeente Hardinxveld-Giessendam en de Sociale Dienst Drechtsteden gaan helpen bij het voorkomen van schulden.

 • Slim reizen app rond A15 en N3

  03 juni 2021

  Mensen die vóór Covid-19 regelmatig op de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem reden of dat nu (nog steeds) doen, kunnen zich vanaf donderdag 3 juni aanmelden voor de slim reizen app.

 • Hèy, gaan we van het aardgas af?

  Kom naar de online-informatieavond: ‘Hardinxveld-Giessendam van het aardgas af’ op woensdag 16 juni om 19.30 uur.

 • Informatiebijeenkomst Verkenning A15

  Er loopt een onderzoek naar een betere doorstroming en een verkeersveilige A15, uitgevoerd door het project MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem.

 • Einde lockdown, nog wel beperkingen

  Steeds minder mensen zijn met corona besmet en liggen in het ziekenhuis. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard.

 • Hardinxveld-Giessendam sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  08 juni 2021

  Gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Dirk Heijkoop en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden daarvoor op donderdag 27 mei een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Hardinxveld-Giessendam.

 • Oorkonde voor Nico Suiker en Björn Boogaard

  08 juni 2021

  Op donderdag 27 mei kregen Nico Suiker en Björn Boogaard een oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van de Drenkeling uitgereikt.

 • Ontvangt u de NL-Alert?

  27 mei 2021

  9 op de 10 Nederlanders ontvangen NL-Alert bij een noodsituatie. Ook 73% van de mensen van 75 jaar en ouder ontvangt een NL-Alert. Dit aantal is een stuk lager dan het gemiddelde. Misschien heeft ook u weleens een NL-Alert gemist, bijvoorbeeld omdat uw mobiele telefoon uit stond. Wilt u er zeker van zijn dat u een NL-Alert ontvangt bij een noodsituatie? Zorg er dan voor dat uw mobiele telefoon is opgeladen én aanstaat.

 • Maandbedragen TONK verhoogd. Maak gebruik van deze financiële ondersteuning!

  Bent u inwoner van de Drechtsteden? En kunt u vanwege de coronacrisis uw woonkosten (incl. kosten elektriciteit en gas) niet (meer) betalen? Dan is de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) wat voor u.

 • Colleges onderstrepen het belang van verduurzaming veerverbindingen

  De colleges van B&W van de gemeenten Altena, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam hebben besloten samen te investeren in nieuwe elektrische veerponten die de oevers van de gemeenten de komende jaren met elkaar verbinden.

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet.

 • Eigen gedrag blijft de snelste weg naar versoepelingen

  Tijdens de persconferentie van 23 maart kondigde demissionair minister president Rutte aan dat de huidige maatregelen om het coronavirus tegen te gaan worden verlengd.

 • Meer mogelijkheden voor onderwijs, contactberoepen, winkelen en buiten sporten

  “Verruiming is niet gratis en niet onomkeerbaar.” Met die woorden kondigde demissionair premier Rutte op de persconferentie van 23 februari 2021 een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aan.

 • Avondklok

  23 februari 2021

  Laatste ontwikkelingen rond de avondklok.

 • Het coronavirus grijpt nog sneller om zich heen: Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  14 december 2020

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder, maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

  18 november 2020

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Premier Rutte gaf in de persconferentie op 17 november aan dat de cijfers nog steeds te hoog zijn, maar de trend is dalend.

 • Huidige maatregelen in de regio Zuid-Holland Zuid

  20 januari 2021

  De besmettingen met het coronavirus nemen in heel Nederland, en ook in de regio Zuid-Holland Zuid toe. Om samen de verspreiding van het virus te beperken is een aantal regels van kracht.

 • Steunpunt Coronazorgen

  21 oktober 2020

  Maak je je zorgen over of door de coronacrisis? Kijk op het steunpunt voor Coronazorgen voor advies.

 • Afspraak maken voor coronatest

  27 augustus 2020

  Iedereen met (milde) klachten als verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk kan online een afspraak maken voor een coronatest.

 • Berichten Coronavirus

  Berichten over coronavirus in Hardinxveld-Giessendam.