Samenwerking PCOB en museum De Koperen Knop

Wethouder cultuur van Hardinxveld-Giessendam, Jan Nederveen kreeg vijf nieuwe fietsroutes door de Alblasserwaard aangeboden .

Beweging

Wat is er mooier dan heerlijk fietsen door het schitterende landschap van de Alblasserwaard en omgeving. Door een landschap met weilanden en lieflijke dorpen. Vol slingerende weggetjes, waaraan kerken, molens en vooral heel veel boerderijen te vinden zijn. Met waterwegen, klein in de waard en grote rivieren aan de rand. Dat biedt een prachtige combinatie van in beweging zijn en genieten van de cultuurhistorie, die de streek te bieden heeft. Het bevorderen van bewegen op de fiets en iets presenteren van wat er aan moois te vinden is, past helemaal in de denktrend anno 2019. De handzame routes zijn voorzien van een goede routebeschrijving en geven informatie over wat er onderweg te zien en te beleven is. Er is ook een kaartje opgenomen, zodat de fietser vooraf weet waar hij terecht gaat komen. De kortste van de gevarieerde routes is 16 km en de langste 41

Verkrijgbaar

Iedereen kan over de routes beschikken. Ze zijn nu al te downloaden op www.pcob.nl. En binnenkort ook op de website van Museum De Koperen Knop: www.koperenknop.nl. Voor wie niet over de mogelijkheid beschikt om de routes digitaal te verkrijgen zijn er enkele in het museum bij de receptie voorradig. Voorafgaand aan uw fietstocht of wellicht na afloop kunt u nog even genieten van het museum of een lekkere consumptie gebruiken in het Museumcafé of in de Theetuin.

Meer informatie

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook maandag van 13.00-17.00 uur.