Buurt Bestuurt viert 2-jarig jubileum

Buurt Bestuurt vierde in november haar 2-jarig jubileum. Wethouder Jan Nederveen was erbij om het comité persoonlijk te feliciteren en hen een taart te overhandigen.

Buurt Bestuurt is een samenwerking tussen inwoners, professionals en de gemeente. Samen werken ze aan een sociale, veilige en leefbare buurt.

Resultaten

De afgelopen twee jaar heeft Buurt Bestuurt al mooie resultaten behaald. Zo werd afgelopen maart een succesvol ontbijt georganiseerd voor bewoners die te maken hadden met de rioleringswerkzaamheden in Zuid-Westelijk deel van Boven-Hardinxveld. Een ander succes is het vervangen van paaltjes voor groene struiken in de Frans Halsstraat/ Rembrandtstraat.

Lopende Projecten

Er zijn verschillende projecten die de aandacht hebben van Buurt Bestuurt, denk hierbij aan de verkeersveiligheid op de Rivierdijk tussen voetveer en gemaal, energietransitie en het opzetten van een sociale moestuin/ Kruidentuin.

Evalueren

Buurt Bestuurt werd in november 2017 opgezet als pilot in Boven-Hardinxveld. De komende periode wordt de pilot geëvalueerd. Het doel van de evaluatie is om te onderzoeken hoe Buurt Bestuurt een vervolg krijgt en of de mogelijkheid aanwezig is om uit te breiden naar andere delen van Hardinxveld-Giessendam.

Aansluiten bij Buurt Bestuurt

Wilt u aansluiten bij Buurt Bestuurt? Dat kan! Stuur een mail naar info@buurtbestuurtbovenhardinxveld.nl. U kunt ook langskomen tijdens één van de maandelijkse vergaderingen van Buurt Bestuurt. De vergaderingen vinden iedere tweede woensdag van de maand om 19.30 uur plaats in 't Hart, Nassaustraat 6.

Wethouder geeft taart aan bestuursleden