Basisschoolleerlingen fietsend richting techniek

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op woensdagochtend 5 juni 2019 vond de allereerste Techniekroute in Hardinxveld-Giessendam plaats. Om de 264 basisschoolleerlingen uit groep zeven te enthousiasmeren voor de techniek openden meer dan twintig deelnemende bedrijven hun deuren.

Techniek RouteLeuk en leerzaam

Aan de Techniekroute deden een twintigtal bedrijven mee. Tijdens het bezoek aan deze bedrijven voerden de kinderen van de zeven deelnemende scholen leuke en leerzame opdrachten uit die door het bedrijf zelf bedacht zijn. Op deze manier ervaarden de kinderen de wondere wereld van techniek op een leuke en actieve manier.

Toekomst leerlingen

Buiten het bezorgen van een leuke dag aan de kinderen zorgt de Techniekroute ook voor kennismaking met beroepen in de techniek. Door actief deel te nemen met de opdrachten en activiteiten wordt er wellicht een basis gelegd voor een opleiding in de techniek. Daarnaast wordt de bekendheid van lokale bedrijven vergroot.

Positieve reacties

Er zijn veel positieve reacties op de techniekroute, zowel vanuit de scholen als de bedrijven. 'De kinderen en wij als leerkrachten hebben gisteren genoten.' laat een leerkracht van de Koningin Wilhelminaschool weten. 'De leerlingen vonden het ook erg leuk dat ze een vliegtuigje en een huisje konden maken!' Het bedrijf Noordenne Wapeningsstaal vond de Techniekroute een mooie binnenkomer bij de nieuwe generatie: ' Wij hebben het als zeer leuk ervaren, de kinderen stonden open voor alle nieuwe dingen die ze te zien en te horen kregen. Ook de begeleiding vanuit de scholen was enthousiast en hielp een handje daar waar ze konden.'

Deelnemende bedrijven

De volgende bedrijven namen deel aan de Techniekroute: Aspect-ICT, Beobom/Euroradar/ Blindguide, Blokland Metaalbewerking, BM van Houwelingen, BMN de Klerk, Bouwmensen Zuid-Holland Zuid, Buyk Constructies, De Kuiper infrabouw, Den Breejen Shipyard, Gebr.Blokland, Glasgroothandel en Glasindustrie van Noordenne B.V., GVJ Diesel service, J.L. Muns b.v., Klimaatservice Holland, Kooz Kozijnen, Luxafl ex Nederland, Meerkerk Houtbouw, MSA Service, Seko Scheepstechniek en Van Noordenne Wapeningsstaal.

Techniekroute in Hardinxveld-Giessendam Techniekroute in Hardinxveld-Giessendam Techniekroute in Hardinxveld-Giessendam