7 inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Koning Willem-Alexander heeft 7 inwoners van Hardinxveld-Giessendam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wat een feest was het vanmorgen! 7 inwoners van Hardinxveld-Giessendam zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dirk Heijkoop bracht de gedecoreerden een bloemetje en gebakje om het te vieren. Uiteraard werden de maatregelen, zoals 1,5 meter afstand, hierbij aangehouden.

Normaal gesproken is er een plechtigheid en krijgen de benoemden direct hun speldje. Vanwege de maatregelen gaat dat nu niet. Later dit jaar worden de speldjes alsnog officieel uitreikt.

De gedecoreerden

  • Mevrouw Aartje den Breejen-van Garderen is vrijwilliger bijen penningmeester van (gedurende 8 jaar) de vereniging Vrouwen van nu, afdeling Hardinxveld-Giessendam. Ook is ze vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht en de Voedselbank in Hardinxveld-Giessendam.
  • Meneer Pieter den Dikken is vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht, bij het mandoline- en gitaarorkest 'De Plektrum Melodisten' en is penningmeester van Skivereniging Grote Rivieren – Drechtsteden. Ook doet hij dhr. Den Dikken vrijwilligerswerk voor de Nederlands Hervornde Kerk in Giessenburg.
  • Meneer Pieter de Groot is 12 jaar evangelisatie-ouderling en is tot op heden scriba in de wijk Noord van de Hervormde Gemeente Giesendam/Neder-Hardinxveld. Daarnaast is dhr. De Groot voorzitter van het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him in Dordrecht.
  • Mevrouw Lena de Groot-van Wijngaarden is oprichter, coördinator (tot 2012) van en vrijwilliger bij het comité Welkom van de Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting De Ark in Hardinxveld-Giessendam en bij het woonzorgcentrum Pedaja.
  • Meneer Teunis Sterrenburg is sinds 1969 organist bij de Gereformeerde Kerk in Boven-Hardinxveld.
  • Meneer Arie van Willigen is medeoprichter en secretaris van volleybalvereniging OKK'70. Daarnaast is hij bestuurslid van de vereniging De Zonnebloem, afdeling Hardinxveld-Giessendam en van de Stichting Platform Sociaal Domein Hardinxveld-Giessendam.
  • Meneer Teunis van Wingerden is van 1971 tot 1990 jeugdvoorzitter en bestuurslid geweest van de voetbalvereniging Hardinxveld. Ook is hij sinds 1995 bestuurslid/materiaalcommissaris van Vogelvereniging Vogelvreugd in Hardinxveld-Giessendam.