Erepenning Hardinxveld-Giessendam voor Edith van der Hoogt-Drinkwaard

Op dinsdag 28 januari 2020 verraste burgemeester Dirk Heijkoop bestuurssecretaresse Edith van der Hoogt-Drinkwaard met de Erepenning van Hardinxveld-Giessendam.

Edith gaat met pensioen gaat na 31 jaar met pensioen, ze is de steun en toeverlaat geweest van verschillende burgemeesters en wethouders van Hardinxveld-Giessendam. Ook voor inwoners en instellingen die het  gemeentebestuur bezochten was Edith een hartelijke en vertrouwde verschijning. Met haar persoonlijke aanpak ondersteunde ze zo'n 250 aanvragen van Koninklijke Onderscheidingen. Ze hielp families en organisaties om de verrassing voor de decorandi in stand te houden.

Ook bij het organiseren van bijeenkomsten en evenementen was zij de verbindende factor. Voorbeelden hiervan zijn de veteranenbijeenkomsten, de aubades op Koningsdag in samenwerking met Oranje Trouw en de nieuwjaarsrecepties van de gemeente. Ook heeft zij veel werk verzet bij de ontvangsten van de Commissaris van de Koningin (en later de Koning). Ze was hierin een goede gastvrouw en heeft veel speeches voorbereid.

Bij alles wat zij heeft betekend voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam is haar persoonlijke betrokkenheid, warmte, integriteit en plichtsbesef onderscheidend.