Schoolpleinen Hardinxveld-Giessendam rookvrij

Op donderdag 16 januari 2020 onthulde wethouder Theo Boerman het eerste bord 'Rookvrij schoolplein' op de Rehobothschool.

"Als gemeente willen we graag meewerken aan een rookvrije generatie. Met het rookvrij maken van de schoolpleinen, zetten wij hiermee een belangrijke stap in de goede richting", aldus wethouder Theo Boerman.

Niet afwachten, maar doen!

Vanaf 1 augustus 2020 zijn scholen wettelijk verplicht om een rookvrij terrein te hebben. Dit houdt in dat er nergens op het schoolterrein gerookt mag worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, leerlingen, ouders en bezoekers. Op de schoolpleinen wordt met borden zichtbaar gemaakt dat er sprake is van een 'rookvrij schoolplein'. Wethouder Theo Boerman: "Samen met de scholen hebben wij besloten om nu al te starten met het rookvrij maken van de schoolpleinen en niet te wachten tot de zomer." In plaats van een lint, mocht wethouder Theo Boerman een grote sigaret doorknippen om het bord te onthullen.

Alle schoolpleinen rookvrij

"Met het onthullen van dit eerste bord, zijn alle schoolpleinen in Hardinxveld-Giessendam rookvrij verklaard. Zo bieden we de leerlingen een gezonde leeromgeving", aldus de wethouder. Wethouder Theo Boerman bedankt de scholen voor de fijne samenwerking in de aanloop naar het rookvrij maken van de schoolpleinen.