Juni

 • Renoveren paden op begraafplaats Spindermolen

  16 juni 2020

  Vanaf maandag 22 juni 2020 zijn er voorbereidende werkzaamheden om de paden op de begraafplaats Spindermolen te renoveren

 • Lokale veteranenbijeenkomst 2020

  17 juni 2020

  De gemeente Hardinxveld-Giessendam is trots op 'haar veteranen' en daarom is het de goede gewoonte om hen jaarlijks rond de nationale Nederlandse Veteranendag eind juni uit te nodigen voor een speciale bijeenkomst in onze gemeente.

 • Groen licht voor bedrijventerrein 't Oog

  17 juni 2020

  Op 3 juni 2020 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan "'t Oog Bedrijven". Met de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en mag het bedrijventerrein worden ingericht. "Met dit bedrijventerrein maken we het mogelijk voor bedrijven om uit te breiden of te verhuizen naar een ander en/of groter pand", aldus wethouder Trudy Baggerman.

 • Crisiswoning voor opvang tijdens oplopende problemen

  17 juni 2020

  Sinds 1 juni 2020 heeft Hardinxveld-Giessendam een crisiswoning. Een crisiswoning is bedoeld voor mensen die in een probleemsituatie verkeren en die tijdelijk een veilige plek nodig hebben. Wethouder Trudy Baggerman: "Vanuit het Sociaal team kwam het signaal dat we regelmatig omhoog zitten in het woningaanbod is crisissituaties. De wens van de gemeente was een eigen crisiswoning om sneller hulp te kunnen bieden aan inwoners van de gemeente. Samen met de regio, portefeuille Beschermd Wonen, heb ik gekeken of er een crisiswoning gerealiseerd kon worden in Hardinxveld-Giessendam. Met de medewerking van Fien Wonen is dit gelukt!" Op dinsdag 16 juni vond de sleuteloverdracht van de woning plaats tussen wethouder Trudy Baggerman en Remon Dul, manager Wonen en Vastgoed bij Fien Wonen.

 • Volgende stap voor nieuwbouw IJzergieterij

  26 juni 2020

  Op dinsdag 24 juni 2020 ondertekenden wethouder Trudy Baggerman en Algemeen Directeur René Biesheuvel van de Gebroeders Blokland, de samenwerkingsovereenkomst voor nieuwbouwproject De IJzergieterij.

 • Gedecoreerden ontvangen hun lintje

  04 juli 2020

  Normaal gesproken worden de gedecoreerden de laatste werkdag voor Koningsdag uitgenodigd op het gemeentehuis om hun lintje in ontvangst te nemen. Door het coronavirus liep het dit jaar allemaal anders.

 • Denk mee over het buitenzwembad

  06 juli 2020

  In 2012 is het buitenbad van zwembad De Duikelaar gesloten. De afgelopen jaren is gebleken dat het buitenbad gemist wordt. De gemeente en twee initiatiefnemers zijn aan het onderzoeken hoe en op welke manier er mogelijk weer een buitenbad kan worden aangelegd. Bij dit onderzoek hebben we uw hulp nodig! Het onderzoek wordt uitgevoerd door Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD).