Volgende stap voor nieuwbouw IJzergieterij

Op dinsdag 24 juni 2020 ondertekenden wethouder Trudy Baggerman en Algemeen Directeur René Biesheuvel van de Gebroeders Blokland, de samenwerkingsovereenkomst voor nieuwbouwproject De IJzergieterij.

Veel geïnteresseerden

Met deze ondertekening op 1.5 m afstand, komt een mooi nieuw woongebied in Hardinxveld-Giessendam een stap dichterbij. Voor het project staan al ruim 750 geïnteresseerden ingeschreven. Waarvan bijna twee derde Hardinxveld-Giessendammer. Een teken dat het project in de smaak valt! En er komen dagelijks aanmeldingen bij. 

Algemeen directeur en wethouder feliciteren elkaar op 1.5 meter afstand

Podium aan het water

Hardinxveld-Giessendam krijgt er een gezicht aan De Merwede bij. Van een voormalige industrieel gebied naar een mooie groene wijk met een 'podium aan het water'. Niet alleen voor de toekomstige bewoners van de nieuwe woningen, maar voor heel Hardinxveld-Giessendam.

Voor verschillende woonwensen

Het plan bestaat uit diverse grondgebonden woningen, starters, vrijstaand, rij en tweekappers en appartementen in diverse grote en indelingsvarianten. Ook voor mensen aan het begin van hun wooncarrière. Met dit gevarieerde aanbod kan er invulling worden gegeven aan een groot aantal doelgroepen en specifieke woonwensen. Een hoognodige ontwikkeling op woongebied voor Hardinxveld-Giessendam en de gehele Drechtstedenregio.

Weergave van hoe de IJzergieterij er uit gaat zien