Gezellige Boules

Afgelopen zaterdag 7 maart was het zover: de jeu de boulesbanen aan de Jupiterstraat werden officieel geopend. Circa 70 nieuwsgierige bewoners waren bij de opening. Burgemeester Dirk Heijkoop had de eer om de eerste bal te gooien. Vanaf nu kunnen de banen door iedereen gebruikt worden!

Van voorstel naar werkelijkheid

Twee jaar geleden bracht buurtbewoner Gijs Lock het voorstel naar buiten om een jeu de boulesbaan aan te leggen in de omgeving van het Jupitercomplex. Hij deelde zijn idee met Iris van Lomwel van Stuwkr8. Gijs Lock: "Iris vertelde dat het een aandachtspunt was om iets te gaan ondernemen voor jongeren in deze buurt". Door het verspreiden van flyers werd onderzocht of er animo in de wijk was voor een baan. "We hebben ruim 80 positieve reacties gekregen op het voorstel. We hebben ons idee voorgelegd aan de gemeente. Zij gingen akkoord en toen zijn we op zoek gegaan naar sponsoren", vertelt Gijs Lock. Vanuit de Maatschappelijke Agenda kreeg Gijs Lock een bijdrage van Stuwkr8, maar de overige gelden moest via sponsoren bij elkaar worden gebracht. "Eind 2019 hadden we het begrootte bedrag bij elkaar en konden we de aanleg van de baan realiseren. We zijn alle sponsoren enorm dankbaar. Alle logo's van de sponsoren hebben een plekje gekregen op het bord dat aan het hek hangt".

Voor jong en oud

Met de jeu de boulesbanen in Hardinxveldveld-Giessendam hoopt Gijs Lock op meer onderling contact tussen jong en oud in de buurt. "De banen kunnen door iedereen gebruikt worden. Er hangt een bordje met de spelregels en er is ook aan bordjes voor de puntentelling gedacht. Zo is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Je moet alleen zelf jeu de boules ballen meenemen", aldus Gijs Lock. "Onder jongeren is jeu de boules echt weer in opkomst. Hoe leuk is het dat jongeren uit Hardinxveld-Giessendam gewoon in hun eigen dorp een balletje kunnen gooien! We zijn blij met het initiatief van Gijs en hebben een mooi nieuw Buurtproject toe kunnen voegen aan ons dorp", aldus burgemeester Dirk Heijkoop.

Vrijwilligers

"De banen worden bijgehouden door vrijwilligers. We willen de mensen die komen spelen vragen om na het gebruik de banen weer netjes achter te laten. Zo kunnen we samen lang genieten van dit mooie spel", aldus Gijs Lock. De banen zijn vanaf vandaag vrij te gebruiken. Door de twee banen is het ook mogelijk om wedstrijden te spelen. Kom jij binnenkort ook een balletje gooien?