Uw afval/grondstoffen correct aanbieden: zo moet het

Het ‘gewoon’ langs de weg of bij milieuparken afval neerzetten, het gebeurt helaas regelmatig.

Sommige mensen dumpen grofvuil, zoals huisraad, bij milieuparken. Of zetten kartonnen dozen, zakken restafval of pmd naast de containers. Er wordt zelfs puin in containers gedumpt. Dit bijplaatsen van afval is een ergernis voor velen. Terecht, want het vervuilt onze leefomgeving. Het bijplaatsen van afval/ grondstoffen is verboden. Hoe moet u uw afval en grondstoffen goed en netjes aanbieden?

Grof huishoudelijk afval

Breng het naar één van de vijf afvalbrengstations in onze regio. Tip: leen gratis een aanhangwagen. Of maak een afspraak om grofvuil gratis op te laten halen. Bel 0183 – 68 11 11, mail naar info@waardlanden.nl of regel het via de app of website van Waardlanden. Zet het op de afgesproken dag vóór 7.30 uur aan
de openbare weg, bereikbaar voor de chauffeur van de inzamelauto. Losse materialen gebundeld per soort, maximaal 1,25 meter lang en 25 kilo zwaar. Tip: geef bruikbaar huisraad e.d. aan een kringloopwinkel.

Brengt u pmd, papier/karton en restafval naar een milieupark?

Doe dit in de speciale containers voor het betreffende materiaal, en zet het er niet naast. Zakken met pmd horen in de pmd-container. Doe de zakken niet te vol, dan passen ze door de vulopening en raakt die niet verstopt. Kartonnen dozen horen in de papiercontainer. Scheur of plet ze om kleiner te maken. Restafval hoort in, en niet naast, de container voor restafval. Dank voor uw medewerking!

Meer informatie: www.waardlanden.nl.

Logo Reinigingsdienst Waardlanden