November

 • Gemeente Hardinxveld-Giessendam presenteert sluitende begroting 2021-2024

 • Nieuwe baan voor gemeentesecretaris

  12 november 2020

  De gemeentesecretaris van Hardinxveld-Giessendam, Robert 't Hoen, heeft op woensdag 11 november de gemeenteraad laten weten dat hij vertrekt bij de gemeente. Robert 't Hoen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Robert 't Hoen: "Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest bij gemeente Hardinxveld-Giessendam, is mij nu een prachtige kans aangeboden als adviseur voor het openbaar bestuur. Een kans die ik niet aan mij voorbij kan laten gaan. Ik kijk uit naar de start van deze nieuwe uitdaging, maar ik kijk ook zeker terug op 13 fijne jaren bij de gemeente."

 • Geef uw mening: veiliger, sneller en comfortabeler fietsen in de regio

  12 november 2020

  Tussen Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem wordt veel gefietst. Inwoners en mensen van buiten de regio: werknemers fietsen naar hun werk, scholieren fietsen naar school en veel mensen fietsen voor hun plezier. Graag maken we gebruik van de kennis van al deze fietsers!

 • Hulp kinderopvangtoeslag-affaire

  13 november 2020

  Bent u een inwoner van de Drechtsteden en bent u gedupeerd geraakt door de manier waarop kinderopvangtoeslag is uitgevoerd door de Belastingdienst, dan kan dat gevolgen hebben op uw financiële situatie. De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt u hier graag bij.

 • Spel voor digitale weerbaarheid uitgedeeld op basisscholen Hardinxveld-Giessendam

  13 november 2020

  In de week van de Mediawijsheid hebben alle basisscholen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam een spel ontvangen om de digitale weerbaarheid van de leerlingen te vergroten. Als aftrap van deze actie overhandigde wethouder Theo Boerman op woensdag 11 november het spel op basisschool De Driemaster. Burgemeester Dirk Heijkoop ging op donderdag 12 november langs op basisschool De Regenboog.

 • Versnelling van woningbouw door Woningmakers

  17 november 2020

  De inzet van Hardinxveld-Giessendam is om minimaal voldoende huizen te bouwen voor de lokale behoefte. Maar hoe zorg je ervoor dat alle woningbouwprojecten ook goed lopen? Woningmakers Hardinxveld-Giessendam helpt hierbij. Wethouder Trudy Baggerman: "Door de samenwerking met de verschillende partijen is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen wat de plannen zijn en plannen te versnellen of bij te sturen waar nodig."

 • Fase 1 renovatie Peulenpark in volle gang

  17 november 2020

  Sinds de zomer wordt er hard gewerkt in het Peulenpark in Hardinxveld-Giessendam. In het voorjaar werden de voorbereidende werkzaamheden, zoals het noodzakelijk kappen en snoeien van bomen, al uitgevoerd. Na de zomer is gestart met de renovatie van het park. "Inmiddels zitten we in de afrondende fase van 'Fase 1'. In 2022 gaat de aannemer aan de slag met fase 2", aldus wethouder Theo Boerman.

 • In gesprek over "van het gas af"

  17 november 2020

  Maandagavond 9 november hebben we in Hardinxveld-Giessendam onze eerste online bewonersavond gehad over de Transitievisie Warmte 2021. In welke buurt beginnen we met de voorbereidingen voor aardgasvrij wonen? Wat zijn de alternatieven per wijk en hoe pakken we het aan? Dat staat in de Transitievisie Warmte 2021 die elke gemeente in 2021 moet hebben. Deze visie maken wij samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daarom is de gemeente gestart met online bewonersavonden.

 • Meer zicht met nieuwe straatverlichting

  18 november 2020

  Meer zicht in het donker met de nieuwe straatverlichting. Dat is het streven van gemeente Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Theo Boerman: "Door het toepassen van LED-verlichting zorgen we niet alleen voor meer zicht, maar ook voor het milieu. De nieuwe lampen geven een wit licht af, waardoor de zichtbaarheid wordt vergroot. De vorige lampen gaven geel licht."

 • Stille tocht in Boven-Hardinxveld

  26 november 2020

  Boven-Hardinxveld staat vrijdagavond 27 november vanaf 19.00 uur in het teken van Maryana Flameling. Maryana zag geen andere uitweg meer en heeft zaterdag 14 november een einde gemaakt aan haar leven. Maryana was 14 jaar oud. Vrienden van de familie hebben een stille tocht georganiseerd ter nagedachtenis aan Maryana en om een statement te maken tegen pesten.