Fase 1 renovatie Peulenpark in volle gang

Sinds de zomer wordt er hard gewerkt in het Peulenpark in Hardinxveld-Giessendam. In het voorjaar werden de voorbereidende werkzaamheden, zoals het noodzakelijk kappen en snoeien van bomen, al uitgevoerd. Na de zomer is gestart met de renovatie van het park. "Inmiddels zitten we in de afrondende fase van 'Fase 1'. In 2022 gaat de aannemer aan de slag met fase 2", aldus wethouder Theo Boerman.

Eerste stappen gezet

Na de zomer is aannemer De Groot & Schagen begonnen met de renovatie van het park. Zo werden bestaande paden verwijderd en nieuwe aangelegd, werd een poel gegraven, beplanting gerooid, grondwerk uitgevoerd, banken en afvalbakken teruggeplaatst en takkenrillen gemaakt. Daarnaast zijn 67.000 bollen en knollen geplant en is het terrein ingezaaid. Theo Boerman: "De eerste stappen zijn gezet om het Peulenpark om te toveren tot een prachtig park waar inwoners van Hardinxveld-Giessendam en natuurliefhebbers kunnen wandelen. Het inrichtingsplan beoogt ook een sterke verbetering van de biodiversiteit. Het duurt nog enkele jaren voor de werkzaamheden volledig zijn afgerond, maar het wordt prachtig!"

Meewerkdagen

In september heeft de gemeente een oproep gedaan aan inwoners om mee te helpen met de renovatie van het Peulenpark. Theo Boerman: "De eerste meewerkdag vond plaats op zaterdag 3 oktober. Enkele bewoners hebben toen geholpen met het maken van takkenrillen. Helaas kan de tweede meewerkdag, op zaterdag 21 november, niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen." Bij de eerste meewerkdag waren er alleen bewoners aanwezig, bij de tweede dag zou ook de scouting aansluiten om te helpen bij het aanplanten van bomen en struiken.

Laatste werkzaamheden Fase 1

In november en december wordt de laatste hand aan fase 1 gelegd. Theo Boerman: "De komende periode gaat de aannemer aan de slag met het aanplanten van 33 bomen en meer dan 4000 struiken. Daarnaast wordt het pad voorzien van schelpen en ruimt de aannemer het depot op."