September

 • Let op bij het pinnen!

  02 september 2020

  Senioren zijn geregeld slachtoffer van skimmen (meekijken bij het pinnen), babbeltrucs, hulpvraagfraude en phishing. Om deze vormen van criminaliteit tegen te gaan, start op 1 september het ministerie van Justitie en Veiligheid – in samenwerking met andere partijen - de campagne Senioren en Veiligheid. Ook gemeente Hardinxveld-Giessendam zet zich tijdens deze campagne in om de senioren van de gemeente op de hoogte te brengen van concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

 • Babbeltrucs

  08 september 2020

  Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, spreken je op straat aan of bellen je op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.

 • Lopen of fietsen naar school. Doe jij mee?!

  09 september 2020

  Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek.
  Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. "Ik ben blij dat alle scholen van Hardinxveld-Giessendam weer meedoen dit jaar", aldus wethouder Theo Boerman van Onderwijs en Verkeer en Vervoer.

 • Samenwerkingsconvenant gemeente en Buurttoezicht getekend

  11 september 2020

  Gemeente en Buurttoezicht hebben op donderdag 10 september een handtekening gezet onder het samenwerkingsconvenant. In dit convenant zijn onderlinge samenwerkingsafspraken vastgelegd. De ondertekening vond plaats op het gemeentehuis door burgemeester Dirk Heijkoop en de algemeen coördinator van Buurttoezicht Ciska van Herwijnen.

 • Nabestaanden Merwedegijzelaars

  11 september 2020

  Het verhaal van de Merwedegijzelaars is belangrijk in de geschiedenis. Veel nabestaanden van de Merwedegijzelaars ondervinden de gevolgen nog dagelijks. Helaas zijn er een aantal nabestaanden van de Merwedegijzelaars die wij nog niet kennen.

 • Hulpvraagfraude

  16 september 2020

  Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp. Bijvoorbeeld als je (klein)zoon of (klein)dochter, maar regelmatig ook als vriend of vriendin. Er wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek.

 • Meewerkdagen Peulenpark

  21 september 2020

  Op 24 augustus 2020 zijn wij gestart met de renovatie van het Peulenpark in Hardinxveld-Giessendam. Wij willen u als bewoner graag betrekken bij de renovatiewerkzaamheden. Met deze brief nodigen wij u uit om deel te nemen aan het planten van bomen en/of het aanleggen van takkenrillen in het park.

 • Uitkomsten onderzoek zwembad De Duikelaar in de gemeenteraad

  21 september 2020

  Net voor de zomervakantie heeft het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) een onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften rondom de invulling van het terrein van zwembad De Duikelaar. Er hebben veel inwoners gehoor gegeven aan de oproep om de enquête in te vullen. Aan iedereen die de enquête heeft ingevuld: bedankt!

 • Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  22 september 2020

  In een bericht, bijvoorbeeld een e-mail of sms, wordt gevraagd om te klikken op een link of om in te loggen. Die link kan bijvoorbeeld leiden naar een valse website van een bank, waarin je gevraagd wordt om je gegevens in te vullen. Op deze manier proberen internetcriminelen toegang te krijgen tot je computer of je persoonlijke gegevens. Deze manier om gegevens te achterhalen heet phishing (letterlijk: ‘hengelen’). Met die gegevens kunnen internetcriminelen je vervolgens veel geld afhandig maken.

 • Belangrijke stap voor de nieuwbouw plan “De Rokerij”

  28 september 2020

  Op woensdag 23 september jl. hebben de wethouder Trudy Baggerman en de directeur eigenaar van Blokland Bouwpartners BV, Arie Blokland, de samenwerkingsovereenkomst voor dit nieuwbouwproject ondertekend. Uiteraard is de 1,5 meter afstand in acht genomen tijdens deze ondertekening.