Lopen of fietsen naar school. Doe jij mee?!

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek.
Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. "Ik ben blij dat alle scholen van Hardinxveld-Giessendam weer meedoen dit jaar", aldus wethouder Theo Boerman van Onderwijs en Verkeer en Vervoer.

Leuker, gezonder, goed voor de verkeersveiligheid en het milieu

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt hen nog veel meer voordelen. Het is gezond voor de kinderen en de ouders, en beter voor het milieu. Bovendien is lopen en fietsen leuk!

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid, en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. De gemeente Hardinxveld-Giessendam ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek. "Vorig jaar waar we in Hardinxveld-Giessendam uniek vanwege het feit dat alle scholen deelnamen aan de Schoolbrengweek. Ik hoop dat dit jaar in veel meer gemeenten alle scholen deelnemen, zodat we samen werken aan een veiligere en gezondere schoolomgeving in Nederland", aldus Theo Boerman.

Uitdaging

Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan. De kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis. De ouders en kinderen van deelnemende scholen ontvangen in de eerste schoolweek een brief van de wethouder en een wedstrijdkaart. Theo Boerman: "We doen de oproep om met de fiets of benenwagen naar school te gaan niet zomaar. Het bevordert de veiligheid rond het schoolgebouw en kinderen leren zo hoe ze veilig onderdeel kunnen zijn van het verkeer. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de gezondheid."

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Meer weten?

Kijk op www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl