April

 • 75 bomen vervangen populieren begraafplaats Spindermolen

  31 maart 2021

  De gemeente Hardinxveld-Giessendam vervangt de weghaalde populieren van begraafplaats Spindermolen voor 75 nieuwe bomen. Medewerkers van de gemeente planten dit voorjaar alvast 24 bomen. Op verschillende plekken in het dorp planten ze bomen zoals esdoorn, walnoot en bijenboom. De andere bomen planten ze op de begraafplaats als de werkzaamheden gereed zijn.

 • Senioren, veiligheid en criminaliteit

  06 april 2021

  In september 2020 vond de actiemaand senioren en veiligheid plaats. Er werd toen aandacht gevraagd voor vier vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden: skimmen (meekijken bij het pinnen), babbeltrucs, hulpvraagfraude en phishing. Ook komende maand is er, als vervolg van de campagne, weer extra aandacht voor senioren en veiligheid. Spoofing, een vrij onbekende vorm van criminaliteit, speelt deze maand een centrale rol.

 • Spelregelbord bij voetbalkooien

  28 april 2021

  De gemeente plaatst met ingang van maandag 26 april 2021 een spelregelbord bij beide voetbalkooien. Het doel van de borden is om iedereen die gebruik maakt van de voetbalkooi te wijzen op een aantal regels. De regels zorgen voor een veilige en plezierige speelplek voor zowel de gebruikers als de omwonenden. Met de borden doet de gemeente ook een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de gebruikers. Een van de regels is dat, met het oog op de ervaren geluidsoverlast, het verboden is om de kooi te gebruiken tussen 21.00 en 08.00 uur.

 • Johan de Jager interim gemeentesecretaris gemeente Hardinxveld-Giessendam

  29 april 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de heer Johan de Jager te benoemen tot interim gemeentesecretaris van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Johan de Jager wordt als interim gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Hij volgt hiermee Robert 't Hoen op die in januari 2021 bij de gemeente vertrok.