April

 • 75 bomen vervangen populieren begraafplaats Spindermolen

  31 maart 2021

  De gemeente Hardinxveld-Giessendam vervangt de weghaalde populieren van begraafplaats Spindermolen voor 75 nieuwe bomen. Medewerkers van de gemeente planten dit voorjaar alvast 24 bomen. Op verschillende plekken in het dorp planten ze bomen zoals esdoorn, walnoot en bijenboom. De andere bomen planten ze op de begraafplaats als de werkzaamheden gereed zijn.

 • Senioren, veiligheid en criminaliteit

  06 april 2021

  In september 2020 vond de actiemaand senioren en veiligheid plaats. Er werd toen aandacht gevraagd voor vier vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden: skimmen (meekijken bij het pinnen), babbeltrucs, hulpvraagfraude en phishing. Ook komende maand is er, als vervolg van de campagne, weer extra aandacht voor senioren en veiligheid. Spoofing, een vrij onbekende vorm van criminaliteit, speelt deze maand een centrale rol.

 • Nieuw afval- en grondstoffenbeleidsplan Waardlandengemeenten

  Samen voor een afvalvrije en schone gemeente. Dit is de titel van het nieuwe afval- en grondstoffenbeleidsplan van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden en Reinigingsdienst Waardlanden.