Hardinxveld-Giessendam verkeersveiliger

Hardinxveld-Giessendam wordt verkeersveiliger. Op verschillende plekken in het dorp neemt de gemeente Hardinxveld-Giessendam maatregelen om het wegennet veiliger te maken voor het dagelijks verkeer.

Werk gestart

Wethouder Theo Boerman is verheugd over de maatregelen. Hij vertelt: 'Als wethouder verkeer kan ik hier alleen maar blij om worden. We doen ons best om Hardinxveld-Giessendam steeds weer een stukje verkeersveiliger te maken. Bijvoorbeeld via verkeerprogramma's voor scholieren. En nu via aanpassingen aan het wegennet. Op naar een snelle uitvoering van alle maatregelen zou ik zeggen. Daarom zijn we deze week gestart met aanpassen van de rotonde aan de Peulenlaan.'

Wethouder Boerman bij rotonde

Maatregelen bij afritten A15 (Nieuweweg) 

Bij de afritten A15 (Nieuweweg) zien weggebruikers voetgangers en fietsers nogal eens over het hoofd. Om de verkeersveiligheid te vergroten verhogen we de voetgangersoversteekplaatsen en fietsoversteken. Verkeer vanaf de A15 moet zo vaart minderen.

Maatregelen bij op- en afritten A15 (Peulenlaan) 

Ook op de Rotonde bij de op- en afritten A15 (Peulenlaan) zien weggebruikers voetgangers en fietsers al snel over het hoofd. Om de verkeersveiligheid te vergroten verhogen we ook hier de voetgangersoversteekplaatsen en fietsoversteken. Met name verkeer vanaf de A15 moet zo vaart minderen.

Maatregelen bij Bellefleur

Aan de Bellefleur liggen 2 scholen. Verkeer rijdt daar vaak te hard. Door de verkeersdrempel die we daar aanbrengen gaat de snelheid omlaag.

Maatregelen bij Jonathan

Bij de  Jonathan wordt het via een uitritconstructie duidelijker voor weggebruikers hoe de voorrang met de Schapedrift is geregeld.

Geld van het Rijk

De Rijksoverheid maakt via de Regeling stimulering verkeersveiligheidsmaatregelen deze aanpassingen van de wegen mede mogelijk.