Wijzigingen afvalinzameling in april en mei

De afval- en grondstoffeninzameling op sommige dagen deze maand en in mei veranderen. Het gaat om Koningsdag (dinsdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en tweede pinksterdag (maandag 24 mei).

Uw container voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd) wordt op zaterdag 15 mei geleegd in plaats van op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag). Uw papiercontainer wordt geleegd op woensdag 28 april in plaats van dinsdag 27 april (Koningsdag). De inzamelronde van dinsdag 4 mei (Nationale Herdenking) verschuift naar maandag 3 mei. En op van maandag 24 mei (tweede pinksterdag) naar dinsdag 25 mei.

Uw persoonlijke inzamelschema

Om uw persoonlijke inzamelschema te bekijken, heeft u verschillende mogelijkheden. Als u uw postcode en huisnummer invult op de website www.waardlanden.nl, ziet u wanneer u een container aan de weg kunt zetten om te laten legen. U vindt uw kalender ook in de gratis Waardlanden-app. Heeft u de app nog niet? Download deze via de App Store (IOS) en Google Play (Android). Tip: stel het ontvangen van notificaties in. Dan ontvangt u actuele berichten, zoals wijzigingen van ophaaldagen en een herinnering wanneer u een container aan de weg kunt zetten.

Liever uw inzamelkalender op papier?

Wilt u uw inzamelkalender liever op papier wilt hebben? Stuur dan een e-mail naar info@waardlanden.nl met uw adresgegevens, dan zorgt Waardlanden dat u de kalender thuis ontvangt. U kunt de kalender ook telefonisch aanvragen via 0183 – 68 11 11. Als er iets wijzigt in de ophaaldagen vindt u veranderingen in de lokale media, op de website en in de app van Waardlanden, en op de website van de gemeente.

Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations

De afvalbrengstations in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Groot-Ammers, Leerdam en Vianen en het kantoor van Waardlanden zijn 27 april, 13 en 24 mei gesloten.

Waardlanden