Waardlanden gaat inhoud pmd-containers controleren

Reinigingsdienst Waardlanden gaat vanaf maandag 18 januari steekproefsgewijs controles uitvoeren op de kwaliteit van de inhoud van de pmd-containers. Dit is nodig omdat er te veel materialen en afval inzitten die er niet in thuishoren.

Waardlanden logoIn de pmd-container mogen alleen verpakkingen van plastic, blik/metaal en drankpakken. Door containers te controleren wordt voorkomen dat vervuild pmd in de inzamelauto komt en al het pmd daarin vervuild raakt. Vervuild pmd wordt niet gerecycled maar als restafval verbrand. Daarnaast is een doel om gericht voorlichting te geven aan inwoners die pmd nog niet goed scheiden.

Op een ander moment geleegd

Pmd-containers met veel vervuiling erin worden op dat moment niet geleegd. Met een attentiekaart aan de container vraagt Waardlanden om contact met afvalcoach Kees van Baalen op te nemen. De afvalcoach maakt dan een afspraak om de container alsnog eenmalig te legen. Dit gebeurt tegelijk met het legen van de restafvalcontainer. Dan is de pmd-container weer leeg om er pmd – de juiste grondstoffenstroom – in te doen. Ook bespreekt de afvalcoach met de inwoner(s) wat bij het pmd scheiden niet goed is gegaan. Zo helpt Waardlanden inwoners om dit bewuster en beter te doen. Inwoners die medewerkers van Waardlanden in de straat bezig zien met de controles, kunnen hen gerust aanspreken met vragen.

Lege consumenten verpakking van plastic, metaal of drankpak? Dan is het pmd

Hoe pmd scheiden?

Informatie over wat wel en wat niet bij het pmd mag, is te vinden in de scheidingswijzer, op www.waardlanden.nl, en in de Waardlanden app. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar afvalcoach Kees via afvalcoach@waardlanden.nl. U kunt bij Kees ook de scheidingswijzer van pmd aanvragen.