Zivver voor veilig mailen van gevoelige informatie

Vanaf 25 maart gebruikt gemeente Hardinxveld-Giessendam Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat vertrouwelijke informatie veilig wordt verstuurd, en dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

U ontvangt een Introductiemail

Als u voor het eerst een versleuteld bericht via Zivver ontvangt van de gemeente krijgt u eerst een bericht ter uitleg over Zivver.

Hoe opent u een bericht dat via Zivver is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van de gemeente via Zivver dan krijgt u eerst een notificatiebericht. U opent de e-mail door in dit notificatiebericht op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een toegangscode invoeren om de versleutelde mail te kunnen openen (zie hieronder).

In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder Zivver-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode

U hebt een beveiligde e-mail ontvangen. Degene die u deze e-mail stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch, persoonlijk of via een verificatiemail.

Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct doorgeeft aan uw contactpersoon binnen de gemeente. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over Zivver? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen de gemeente.