juli

 • Verlenging Tozo

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning
  nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

 • Het uitvoeringsplan 2021 speelplekken is gereed

  14 juli 2021

  In 2021 legt gemeente Hardinxveld-Giessendam een laatste hand aan het speelruimteplan 2012-2021. Dit jaar wordt een speelplek verplaatst en een nieuwe speelplek aangelegd.

 • Online verlies of diefstal rijbewijs registreren

  19 juli 2021

  Het is mogelijk om zelf, 24 uur per dag, een verlies of diefstal melding te registreren van een Nederlands rijbewijs.

 • Wmo Uitgelicht

  De Sociale Dienst Drechtsteden is gestart met Wmo Uitgelicht. Een digitale nieuwsbrief waarin u ontwikkelingen op landelijk, regionaal en gemeentelijk niveau op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) leest. Daarnaast wordt een aantal lokale initiatieven uitgelicht.

 • Een nieuw leven voor uw oude fiets

  Gaat u tijdens uw vakantie uw tuin of schuur opruimen? Staat die kapotte fi ets alleen maar in de weg? Er is een goede bestemming voor. Afgedankte fietsen komen niet meer terecht bij het oud ijzer, maar krijgen een tweede leven.

 • Geef de tegel een tweede leven

  21 juli 2021

  Groen in de tuin en tegels eruit. Groen zorgt ervoor dat het water in uw tuin wegzakt. Doet u mee? Maar wat doet u met de gewipte tegels? Een aantal tips.

 • Burgemeester sluit woning na vondst drugs

  Een woning aan de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam wordt voor drie maanden gesloten op last van burgemeester Dirk Heijkoop.

 • Last onder dwangsom voor vervoeren inbrekerswerktuig

  Het college van burgemeester en wethouders heeft een inwoner van de gemeente West Maas en Waal een last onder dwangsom opgelegd wegens het vervoeren van inbrekerswerktuig.

 • Principeverzoeken ruimtelijke initiatieven tijdelijk niet mogelijk

  Door de grote hoeveelheid van principeverzoeken voor ruimtelijke initiatieven last de gemeente een pauze in voor het behandelen van nieuwe principeverzoeken.

 • Gebied afgesloten na verstoring openbare orde

  De burgemeester van Hardinxveld-Giessendam heeft besloten om het fietspad langs de Merwede vanaf Sliedrecht (de Tiendweg) tot aan Rivierdijk ter hoogte van 721/722 en het daarachter gelegen natuurgebied (inclusief de strandjes) te sluiten in de weekendavonden en -nachten tot en met 6 september.

 • Goede buren stoken beter

  Je leest het steeds vaker in het nieuws: de houtkachel of vuurkorf vervuilt onze lucht toch wel flink. Is dat echt zo? Hoe erg is dat dan? Kun je er iets mee? En is verkeer niet de grootste boosdoener van luchtvervuiling? Kortom: tijd voor duidelijkheid. Wij vroegen het Linda, luchtexpert bij de omgevingsdienst.