Het uitvoeringsplan 2021 speelplekken is gereed

In 2021 legt gemeente Hardinxveld-Giessendam een laatste hand aan het speelruimteplan 2012-2021. Dit jaar wordt een speelplek verplaatst en een nieuwe speelplek aangelegd.

Daarnaast worden twee bewonersinitiatieven uitgevoerd. De gemeente betrekt de omwonenden van de speelplekken bij de plannen en uitvoering.

Verplaatsen speelplek Emmastraat

De gemeente is van plan om de speelplek aan de Emmastraat te verplaatsen naar het grasveld aan de prins Hendrikstraat. De verplaatsing is voorgesteld vanwege de krappe ruimte tussen de bomen aan de Emmastraat. Aan de Prins Hendrikstraat is meer ruimte. De gemeente wil de jeugd een plek bieden om te voetballen. Bij de speelplek wordt daarom ook een pannaveld aangelegd. 

Aanleg speelplek Binnendams

In 2021 wordt een nieuwe speelplek aangelegd bij het vis- en recreatieplekje aan de Binnendams. De plek wordt ingericht voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. De gemeente neemt in de loop van 2021 contact op met de omwonenden om de wensen op te halen. 

Aanpassingen op verzoek van bewoners

Het afgelopen jaar hebben bewoners verzoeken ingediend om speelplekken aan te passen. Twee verzoeken worden dit jaar uitgevoerd. Zo worden de ingangen naar de speelkooi op het Peulenplein verplaatst en wordt een net over de kooi aangebracht. Op de calisthenicsbaan aan de Sluisweg wordt een toestel toegevoegd, speciaal voor kinderen.