Verleng uw rijbewijs online - snel en makkelijk

U kunt in Hardinxveld-Giessendam uw rijbewijs online verlengen via de website van de RDW (de organisatie die de registratie van rijbewijzen verzorgt). Deze kunt u dan na 2 werkdagen ophalen in het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Dan kan dit niet digitaal en moet u hiervoor nog wel een afspraak maken en naar het gemeentehuis komen. 

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. In Hardinxveld-Giessendam is dit mogelijk bij:

  • Eye Wish, Den Bogerd 1-D
  • Primera, Den Bogerd 30
  • Fotocabine gemeentehuis, Raadhuisplein 1

Hoe werkt het

De online aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Het online verlengen kost 41,60 euro, exclusief kosten voor de foto. 

U ontvangt vervolgens een e-mail waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen en betalen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.  Na 2 werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Om de aanvraag te doen heeft u een Android telefoon (versie 7.0 of hoger) of een iPhone (model 7 of hoger met iOS versie 13.2 of hoger) nodig met de DigiD-app en identiteitscheck.