Op naar een straatbeeld zonder peuken!

Reinigingsdienst Waardlanden en de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden willen straatvervuiling tegen gaan en gedrag veranderen naar een schonere wereld.

We leven in een tijd waarin we met zijn allen moeten werken aan een schone en duurzame wereld. Omdat de straten nog vol liggen met het meest gevonden zwerfafval – peuken -, doen wij mee met de campagne “Hey Viespeuk!”. Zo gaan wij de strijd aan tegen sigarettenfilters op straat.

Tekening van een peuk

Met deze campagne willen we zorgen voor bewustwording en gedrag veranderen rond de schadelijkheid en sociale ongewenstheid van sigarettenfilters op straat. Want peuken zijn niet alleen onaangenaam voor het straatbeeld, ze vervuilen ook de leefomgeving van mens en dier en zijn daarbij schadelijk voor onze gezondheid.  De campagne bestaat uit verschillende communicatiemiddelen waarmee wij inwoners van onze gemeenten gaan bereiken. We gebruiken hiervoor fysieke en online campagnemiddelen. We roepen onze inwoners graag op om deze te delen om zo de zichtbaarheid te vergroten.

De campagne loopt van november tot en met december. Maar ook daarna willen wij deze gedragsverandering in stand houden. Samen kunnen we patronen veranderen, en samen kunnen wij de leefomgeving van onze gemeenten schoonhouden.  

Dus gooi jij je peuk nog op straat? Dat kan echt niet meer! Ontdek meer op Heyviespeuk.nl

4 personen zitten buiten aan een tafel