Verruiming éénmalige energietoeslag: Heeft u een inkomen tot 130% van het sociaal minimum?

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft besloten om in 2022 de éénmalige energietoeslag te geven aan alle zelfstandige huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.

Hardinxveld-Giessendam is een sociale gemeente waar we naar elkaar omzien. Zo is de energietoeslag er niet alleen voor mensen met een ondersteuning vanuit de gemeente of de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD), de energietoeslag is er ook voor mensen met een laag inkomen uit werk of een klein pensioen.

Wanneer en hoe aanvragen?

Mensen uit de gemeente Hardinxveld-Giessendam die nog geen éénmalige energietoeslag hebben ontvangen, kunnen deze alsnog aanvragen. Een voorwaarde is dat deze inwoners energiekosten maken. Een aanvraag kan tot 31 december 2022 worden ingediend met een digitaal formulier op www.socialedienstdrechtsteden.nl. Deze
aanvraagmogelijkheid is voor de inwoners van de Drechtsteden die geen automatische uitkering ontvangen én die op basis van de voorwaarden in aanmerking komen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het digitale formulier? Kom naar het lokale loket van de Sociale Dienst Drechtsteden in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

  • Dinsdagochtend: 9.00 tot 12.00 uur
  • Woensdagmiddag: 12.00 tot 16.00 uur

..Of neem contact op met de klantenservice van de Sociale Dienst Drechtsteden: tel. 078 – 770 8910.

Energietoeslag 2023

Helaas is over de enegietoeslag 2023 nog weinig over bekend. Kijk voor meer informatie over de energietoeslag van 2023 op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.