Gemeente deelt maandelijks tips en weetjes over duurzaamheid

Klimaatverandering is actueel. We merken het aan het weer. Een duurzamere samenleving biedt een oplossing. Maar hoe doe je dat?

De gemeente roept haar inwoners op om een steentje bij te dragen; hoe klein ook. Wethouder Jan Nederveen van Duurzaamheid: 'De thermostaat een graadje lager zetten, de auto een keer laten staan of wassen op een lagere temperatuur. Alle beetjes helpen!' De gemeente is gestart met een maandelijkse pagina in Het Kompas om tips, weetjes en verhalen te delen over duurzaamheid.

Op woensdag 31 augustus was het zover: de eerste uitgave van #duurzaamhardinxveldgiessendam. Op de pagina staan duurzame verhalen, weetjes en tips. Iedere laatste woensdag van de maand wordt de pagina bij het overige gemeentenieuws in Het Kompas gepubliceerd. 'We willen duurzaamheid meer een gezicht geven, want samen maken we het verschil,' aldus Jan Nederveen.

Enthousiasmeren

Het doel van de themapagina is om op een prettig leesbare en luchtige manier duurzaamheid onder aandacht te brengen bij de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Jan Nederveen: 'Duurzaamheid is voor veel mensen een taai onderwerp. Door deze manier van communiceren hopen we inwoners te enthousiasmeren voor het onderwerp en hen aanmoedigen om duurzame stapjes te nemen; hoe klein ook.'