januari

 • Wet inburgering 2021 vanaf 1 januari 2022

  Op 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan; Wet inburgering 2021.

 • Uitnodiging 8e Kim Putterslezing

  In december 2013 organiseerde de gemeente Hardinxveld-Giessendam de eerste Kim Putterslezing die destijds vanuit waardering door de regio-burgemeesters aan hem is geschonken. Vanaf dat moment rouleert de Kim Putterslezing jaarlijks tussen diverse gemeenten in de regio’s Alblasserwaard & Vijfheerenlanden en Drechtsteden.

 • Veel schade aan gemeentelijke eigendommen door vuurwerk

  12 januari 2022

  Voor het tweede jaar op rij is de schade door vuurwerk in gemeente Hardinxveld-Giessendam groot. Door maar liefst 72 vernielingen aan gemeentelijke eigendommen, loopt de schade op tot 23.100 euro. Wethouder Theo Boerman van Financiën en Openbare Werken is niet te spreken over de golf van vernielingen: 'Dit is werkelijk ongelofelijk en ongehoord. Dat afstekers van vuurwerk zo omgaan met voorzieningen in de openbare ruimte. Ik roep de daders op in de spiegel te kijken en zichzelf te beloven 'dat doe ik nooit weer'. Hij vervolgt: 'Voor het tweede jaar op rij heeft de gemeente te maken met een zeer hoge schadepost. Het is zelfs bijna een verdubbeling van het bedrag van vorig jaar. Het is erg zonde van het geld. Iedereen zal het met mij eens zijn dat we ons geld beter aan nuttiger zaken kunnen besteden dan aan de gevolgen van vandalisme.'

 • Oproep gemeenteraad Hardinxveld-Giessendam: verruim openstellingsmogelijkheden niet-essentiële winkels

  Alle fracties uit de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam maken zich veel zorgen over de gevolgen van de huidige harde lockdown voor de lokale ondernemers. Daarom hebben ze een brief geschreven aan de voorzitter van de Veiligheidsregio met de vraag een dringend signaal af te geven bij het kabinet.

 • Relatief rustige jaarwisseling, wel veel schade

  17 januari 2022

  We zijn inmiddels alweer ruim twee weken onderweg in 2022. Vorige week hebben politie, brandweer en gemeente de jaarwisseling geëvalueerd.

 • In gesprek met een zorgprofessional over corona?

  Bel 0800 7707707