Herontwikkeling plangebied locatie 'Buitendams 45' krijgt vorm

Gemeente Hardinxveld-Giessendam en BM van Houwelingen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Op donderdag 9 maart 2023 hebben wethouder Trudy Baggerman van Wonen en ruimtelijke ordening en algemeen directeur Lotte van Houwelingen van BM van Houwelingen, de samenwerkingsovereenkomst 'Buitendams 45'getekend. Trudy Baggerman: 'Een feestelijk moment! Ik ben blij dat de gemeente en BM van Houwelingen de handen ineen slaan om op deze plek senioren woningen te bouwen voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.'

Wethouder en Algemeen Directeur naast elkaar aan tafel

Algemeen directeur Lotte van Houwelingen (l) Wethouder Trudy Baggerman (r)

Appartementen

Aan de Buitendams, op de plaats waar vroeger de Gereformeerde Kerk en schoenenwinkel Sluimer stonden, worden straks 50 koopappartementen gebouwd. Met deze ontwikkeling wordt beoogd dat voornamelijk senioren, de 55 plusser en mensen waarvan de kinderen uit huis zijn, een woning kunnen vinden. Zij worden gezien als de primaire potentiële doelgroep. "Met het bouwen van deze woningen werken we de doorstroming in de hand. Deze mensen laten namelijk hun, al dan niet te grote woning achter. Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor inwoners met een grotere woonbehoefte, zoals mensen met kinderen," aldus wethouder Trudy Baggerman. Het appartementencomplex bestaat straks uit vier verdiepingen. Trudy Baggerman: "De woningen zijn gelijkvloers en daarmee levensloopbestendig. Dit sluit aan op de woonbehoefte van de verwachte doelgroepen."

De Nieuwe Dam

Met het ondertekenen van deze overeenkomst is de realisatie van De Nieuwe Dam een stuk dichterbij gekomen. “Het centrum van Hardinxveld-Giessendam maken we met De Nieuwe Dam nog een stukje mooier. Het is een plek waar ontmoeting altijd centraal heeft gestaan en waar nieuwe bewoners fijne nieuwe herinneringen kunnen maken met elkaar. Met een thuis voor nu en de toekomstige generaties.”, aldus van Lotte van Houwelingen.

Verkoop

Bent u geïnteresseerd of heeft u in het verleden interesse getoond voor het project dan kunt u dit kenbaar maken op www.denieuwedam.nu. Houd voor de start van de verkoop de website van BM van Houwelingen en het project in de gaten!