Ontwerp de mooiste veteranenmedaille: En win een vlucht met een Dakota DC-3

Burgemeester Dirk Heijkoop en het Nationaal Comité Veteranendag roepen scholieren op om een speciale veteranenmedaille te ontwerpen.

Beste jongens en meisjes,

Burgemeester Dirk HeijkoopAls burgemeester ben ik erg trots op alle veteranen in Nederland maar helemaal op de veteranen die in Hardinxveld-Giessendam wonen. Veteranen zijn militairen, die zich inzetten of ingezet hebben tijdens oorlogen en in situaties waar de vrede moet worden bewaakt. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Ik vind het belangrijk dat wij onze veteranen de erkenning en waardering geven die zij zo verdienen want dankzij hen mogen wij in Nederland in vrede leven. Jullie zullen ook weten dat dit niet overal in de wereld zo is en dat er kinderen van jullie leeftijd zijn die helaas dagelijks met de gevolgen van een oorlog worden geconfronteerd.

Er is één dag in het jaar waarop op grote schaal wordt stilgestaan bij de heldendaden van onze veteranen namelijk de Nederlandse Veteranendag. Deze wordt dit jaar op 24 juni wordt gehouden.

Ter ere van alle Nederlandse Veteranen wil het Nationaal Comité Veteranendag in 2023 een speciale veteranenmedaille laten ontwerpen en roept daartoe alle kinderen tussen de 9 en 13 jaar op. Houd jij van een uitdaging, ben je creatief en tussen de 9 en 13 jaar meld je dan, samen met jouw klas, aan! Ik weet zeker dat je het in je hebt! Kijk gauw naar de oproep op de website van de Veteranendag.

Alle inzendingen worden tentoongesteld op de Nederlandse Veteranendag op 24 juni 2023 in Den Haag en worden bekeken door duizenden veteranen. Voor de winnaars is er nog een extra beloning: zij worden met hun klas als VIP-gasten uitgenodigd op de Nederlandse Veteranendag én als klap op de vuurpijl mag de winnende klas na de zomer ook een rondvlucht in de historische Dakota (DC-3) maken!

Redenen genoeg dus om mee te doen. Aanmelden kan tot 17 maart. Ik hoop dat jullie massaal en klassikaal deze uitdaging aangaan!

Heel veel succes!
Met vriendelijke groet,
Burgemeester Dirk Heijkoop

Nadere informatie en hoe kan ik me aanmelden:

Hoe maak je een medaille?

Alle deelnemers ontvangen een set van drie blanco medailles van hout. Het is aan jullie om hier een ontwerp van te maken dat alle veteranen eert en trots maakt. Je kunt van alles gebruiken: verf, potlood, stiften, stoffen, plakband en natuurlijk je creativiteit. De set medailles die het beste en creatiefste een verhaal vertelt dat alle Nederlandse veteranen eert en trots maakt, wordt door de jury gekozen als winnaar van de Kidswedstrijd 2023.

Meld je aan!

Lijkt het jou leuk om samen met je klas mee te doen?! Stuur dan een e-mail naar kidschallenge@nlveteraneninstituut.nl met de volgende informatie:

  • Je/jullie naam
  • Je e-mailadres
  • De naam van je school en je klas
  • Het postadres van je school
  • De naam van je leraar
  • Het e-mailadres van je leraar
  • Meld je aan voor vrijdag 17 maart 2023 en ontvang een Kidswedstrijd Starterspakket!