Pak de deelfiets!

Sinds kort kan je gebruik maken van deelfietsen bij de stations van Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Arjan Meerkerk van Verkeer, vervoer en bereikbaarheid was donderdag 9 maart in Gorinchem aanwezig bij de officiële aftrap.

Wethouder Arjan Meerkerk mocht één van de knaloranje deelfietsen van Donkey Republic uitproberen. De wethouder maakte, samen met wethouders van Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden en de gedeputeerde van de provincie, een rondje door Gorinchem. "Je ziet in steeds meer gemeenten het gebruik van deelfietsen. Deelfietsen zijn een handige aanvulling op het bestaande openbaar vervoer én daarnaast ook nog eens goed voor het milieu. Fijn, maar ook belangrijk dat de fietsen nu ook beschikbaar zijn in Hardinxveld-Giessendam. Het maakt het eenvoudiger om je te verplaatsen vanaf het station. Met de lente in aantocht is het natuurlijk heerlijk om naar je bestemming te fietsen. En het is een prima fiets ook, moet ik zeggen!", aldus Arjan Meerkerk.

100 deelfietsen

100 extra deelfietsen zijn beschikbaar gesteld in de Drechtsteden. "Van de 100 fietsen staan er 10 bij ieder station van Hardinxveld-Giessendam, dus 30 totaal. Via de app van Donkey Republic kan je precies zien waar een vrije fiets staat die je kan huren." De wethouder doet nadrukkelijk ook een oproep aan de ondernemers van Hardinxveld-Giessendam: "Samen kunnen we van de deelfietsen een succes maken. Wijs uw personeel en bezoekers op de deelfietsen. Iedere extra gebruiker van het openbaar vervoer is een auto minder op de snelweg!"

Gebruik via een App

De fietsen zijn mogelijk gemaakt door Qbuzz, de provincie Zuid-Holland en gemeente Gorinchem. Je kan een fiets huren via de Donkey Repuplic App. Deze app is te vinden in de Store op je telefoon.

Eerste 30 minuten gratis

Wil jij een Donkey Republic deelfiets uitproberen? Dat kan nu de eerste 30 minuten gratis! Gebruik bij de betaling in de app de code 'GREENRIDEDOT'. Kijk voor meer informatie op www.qbuzz.nl/dmg/donkey.

Deelfietsen