Energietoeslag 2023 voor huishoudens in Hardinxveld-Giessendam

Het college van Hardinxveld-Giessendam heeft op 31 oktober de energietoeslag 2023 in de gemeente vastgesteld op 1000 euro. Dit bedrag wordt gespreid in 2 gelijke delen van 500 euro uitbetaald. Eerder dit jaar hebben deze inwoners al 300 euro energietoeslag ontvangen.

Automatische uitbetaling

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) keert op verzoek van de gemeente Hardinxveld-Giessendam de energietoeslag 2023 uit. Inwoners van wie bij de gemeente bekend is dat zij een laag inkomen hebben, ontvangen automatisch het geld op hun bankrekening. Het eerste deel ontvangen zij op 8 december 2023. Het tweede deel in april/mei 2024.

Wie vorig jaar de energietoeslag kreeg en nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt de energietoeslag automatisch. Alle inwoners die het geld automatisch ontvangen, kregen hierover in november 2023 een brief van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Energietoeslag aanvragen

De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum. Wie aan de voorwaarden voldoet en niet automatisch energietoeslag ontvangt, kan vanaf 11 december een aanvraag indienen. 

Weten wat de Energietoeslag 2023 inhoudt en voor wie het bedoeld is? Lees er meer over op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.