“Kinderen letten op elkaar, maken vrienden”

Kevin Faro, voorzitter Speel-In vertelt over de 45ste editie van het jaarlijkse kindervakantiespektakel.

Natuurlijk is de jaarlijkse Speel-In een feest van vermaak. Maar het is méér dan dat. Het kindervakantiespektakel bruist, verbindt, zorgt voor vitaliteit en bezoekers en vrijwilligers zien naar elkaar om. Logisch dat de maatschappelijke agenda van de gemeente een  financiële bijdrage levert. “Dit jaar pakken we extra uit.”

Van 15 tot en met 21 augustus vindt weer de Speel-In plaats in en om sporthal De Wielewaal. De jeugd van 6 tot en met 13 jaar kan zich weer vermaken met ongeveer 60 activiteiten, zoals huttenbouw, een springkussen, kleien,  guurzagen, lego, computer, theater, disco enz. Ieder jaar komen per dag 800 tot 1000 kinderen spelen. In 2024 voor de 45ste keer, een jubileum. Op de vrijdag speelt Circus Petit een voorstelling voor kinderen met een meervoudige handicap.

Kevin Faro.2

Nieuwe vrienden

Kevin Faro is voor de 27ste keer betrokken bij de organisatie van de Speel-In, sinds drie jaar als voorzitter. Waarom is het evenement zo’n succes? “Kinderen kijken ernaar uit om de laatste week van de vakantie iets heel leuks te doen, samen met andere kinderen. Kinderen die ze vaak niet kennen, maar wel leren kennen. Ze ontmoeten leeftijdgenoten met dezelfde interesses en maken nieuwe vrienden. Je ziet ze ook op elkaar letten en ze helpen elkaar. Ouders plannen hun zomervakantie dusdanig dat de laatste week vrij blijft voor de Speel-In.”

Vrijwilligers

De Speel-In leunt volledig op vrijwilligers: 17 in de organisatie en nog eens 65 voor de dagelijkse begeleiding. Sponsoren en subsidieverstrekkers helpen  nancieel, net als de gemeente. “Ook de Speel-In maakt gebruik van de maatschappelijke agenda, en daar zijn we heel blij mee. Samen met de ticketprijs komen we
uit de kosten. Een kaartje kost dit jaar €3,30 per dag en €13,00 voor alle dagen.” De 45ste editie belooft weer een waar spektakel te worden met extra activiteiten. Welke dat zijn houdt Kevin voor zich: “Dat is nog een verrassing, maar het wordt weer heel bijzonder.”