Mei

 • Gemeenteraad kiest drie belangrijke projecten

  In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 april 2024 heeft de gemeenteraad de prioritering van de grote projecten behandeld. Besloten is met welke grote projecten de gemeente komend jaar aan de slag gaat. Er is gekozen om de voorbereiding van de scholenbouw aan de Pietersweer, de toekomst van het centrum (centrumvisie) en het Huis van de Gemeente op te pakken en deze in de begroting op te nemen. Verder worden een drietal projecten nader onderzocht. Dit zijn het binnenzwembad, het buitenzwembad en sporthal De Wielewaal. Wethouder Arjan Meerkerk: “Ik ben blij met de keuze die de gemeenteraad heeft gemaakt, zodat deze projecten verder voorbereid kunnen worden."

 • Laatste fase uitbreiding begraafplaats Spindermolen van start

  Sinds augustus 2023 wordt gewerkt aan een uitbreiding van begraafplaats Spindermolen. De uitbreiding is nodig om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van de begraafplaats. De eerste fase, de uitbreiding aan de kant van de Pietersweer, is inmiddels klaar. De laatste fase is de uitbreiding aan de kant van de Spindermolen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

 • Nieuwe regels beschermde dieren en planten

  Om planten en dieren in Hardinxveld-Giessendam goed te beschermen, heeft het college besloten om de nieuwste versie van de 'gedragscode voor soortenbescherming' te werken. De gedragscode komt voort uit de Wet Natuurbescherming. De gemeente wil en moet rekening houden met beschermde dieren en planten die leven in ons dorp. De huidige gedragscode is verouderd en daarom is door Stadswerk een nieuwe versie gemaakt. In de nieuwe versie zijn regels toegevoegd om dieren en planten te beschermen die bijvoorbeeld in de muren van gebouwen wonen. Denk hierbij aan vleermuizen en vogels.

 • Zaterdag 1 juni open dag elektrische veren

  Veel mensen maken iedere dag gebruik van één van de elektrische veerponten op de trajecten Gorinchem - Werkendam en Gorinchem – Woudrichem, maar lang niet iedereen weet hoe zo’n elektrische veerpont nou eigenlijk werkt. En waarom er nog nooit een likje verf aan te pas is gekomen.