Laatste fase uitbreiding begraafplaats Spindermolen van start

Sinds augustus 2023 wordt gewerkt aan een uitbreiding van begraafplaats Spindermolen. De uitbreiding is nodig om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van de begraafplaats. De eerste fase, de uitbreiding aan de kant van de Pietersweer, is inmiddels klaar. De laatste fase is de uitbreiding aan de kant van de Spindermolen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Wat gaan we doen?

De uitbreiding houdt in dat de parkeerplaats bij de begraafplaats wordt getrokken. Eind april is gestart met de eerste werkzaamheden zoals het afzetten en opruimen van de parkeerplaats. De komende weken wordt zand gestort. Dit heet voorbelasten. De voorbelasting zorgt dat in de toekomst de begraafplaats minder snel zakt. De voorbelasting blijft tot medio januari 2025 liggen. Daarna wordt de begraafplaats aangelegd. De verwachting is dat de werkzaamheden in april 2025 klaar zijn.

Parkeren bij de begraafplaats

Omdat de parkeerplaats bij de begraafplaats wordt getrokken, is er minder parkeergelegenheid. De gemeente legt tegenover de ingang aan de kant van de Spindermolen een tijdelijke parkeerplaats aan. Op weekdagen kan ook gebruik worden gemaakt van de parkeerplaatsen aan de Houweningeweer. Op zaterdag wordt de parkeerplaats aan de Houweningeweer gebruikt voor de markt. Daarom kan op zaterdag het best geparkeerd worden achter het gemeentehuis aan Raadhuisplein.