Hulp voor ondernemers bij corona

Het coronavirus kan (grote) gevolgen hebben voor uw bedrijf en werknemers. Het Rijk en de gemeente Hardinxveld-Giessendam bieden maatregelen en doen wat nodig is om u te ondersteunen. Op deze pagina plaatsen wij regelmatig updates die voor u als ondernemer van belang kunnen zijn.

TONK: ondersteuning noodzakelijke kosten

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld voor mensen die als gevolg van het coronavirus veel minder inkomsten hebben en hun lasten niet meer kunnen betalen. De regeling is ook bedoeld voor ondernemers. TONK is een vergoeding voor noodzakelijke kosten. Denk aan huur, aflossing hypotheek, hypotheekrente, gas, water, licht, etc. De regeling loopt via gemeenten. De TONK gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. Kijk voor meer informatie op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Ondernemersloket

Voor hulp bij vragen over financiële ondersteuning (BBZ, Tozo, schuldhulpverlening, geldproblemen (als gevolg van de coronacrisis) en nog veel meer. Komt u er niet uit? Neem contact op met het Ondernemersloket.

Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-3) in de Drechtsteden

Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling is verlengd tot 1 april 2021. Voor een digitale aanvraag kunt u terecht bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Kijk voor de voorwaarden en het aanvragen op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

TVL Q1 2021 aanvragen vanaf nu mogelijk 

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q1 2021 kan van 15 februari 12.00 uur tot 30 april 2021, 17.00. Lees er meer over op KVK.nl.

NOW 4 aanvragen

Met de NOW-regeling kun je (je) personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. Lees er meer over op de KVK.nl.

Tozo verlengd tot 1 juli 2021

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis. Lees er meer over op de KVK.nl.

Overzicht van alle regelingen

Het coronavirus: check alle regelingen op KVK.nl

Vragen en contact

Via de verschillende brancheorganisaties en onze lokale ondernemersverenigingen wordt al veel informatie verstrekt. Op de website van Rijksoverheid kunt u de veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers bekijken. Mocht u echter vragen hebben die betrekking hebben op ondernemen in Hardinxveld-Giessendam, dan kunt u contact opnemen met onze accountmanager Bedrijven Xanthine Jut.