Duurzaam nieuws

  • Verkenning voor locaties windmolens Molenlanden / Gorinchem

    Een deel van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam heeft een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Hardinxveld-Giessendam die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven. Praat u ook mee?

  • #duurzaamhardinxveldgiessendam editie januari

    Iedere laatste woensdag van de maand verschijnt er een duurzame pagina in Het Kompas. In de editie van januari leest u meer over waar een kleine VvE groot in kan zijn, over een nieuw duurzaam loket voor alle Drechtsteden gemeenten en is er een leuke kijktip. Leest u weer mee in het nieuwe jaar?

  • Nieuw Duurzaam Loket

    Vanaf 1 januari 2024 kunnen inwoners terecht op www.duurzaam-drechtsteden.nl/hardinxxveld-giessendam voor informatie over energiezuinig wonen. Het nieuwe platform geeft gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ook is er informatie te vinden over subsidies en financiering.