Klimaatchallenge vraagt om creativiteit

Het eerste wat ik nu iedere ochtend doe is op mijn thermostaat kijken. Het blijkt dat ons huis de warmte goed vasthoudt. We tikken nog steeds de 20° aan.

In deze tijd van het jaar is dat best aangenaam maar in de zomer wordt het wel erg warm. Daar valt nog wel wat winst te halen, met de juiste isolatietechnieken, realiseer ik me. Een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer.

Reisuitdaging

Dus voor de klimaatchallenge ben ik weer lopend naar kantoor gegaan. Voor de middag wordt dat echter  een uitdaging op dat vlak. Met de programmaraad Energieakkoord Drechtsteden hebben we namelijk een bijeenkomst ter ondertekening van een update van het Energieakkoord. Plaats van handeling: Ridderkerk. Google Maps leert mij dat de reis per auto 14 minuten is, met het OV en 2 x overstappen is het 52 minuten en op de fiets ben ik 55 minuten onderweg. In mijn agenda heb ik een geplande reistijd staan van een half uur ;-( Dus de beste duurzame oplossing voor vandaag is een elektrische deelauto. Mijn zoon met elektrische leaseauto werkt thuis en ik mag zijn auto gebruiken. Ik merk dat deze klimaatchallenge wel om enige creativiteit vraagt.

Alternatieve oplossing

Ook de volgende dag heb ik een reis-uitdaging. Van 9.30 -11.00 uur moet ik in Dordrecht zijn. Vervolgens van 11.30 tot 12.30 in Streefkerk. Daarna van 14.00 tot 16.00 weer in Dordrecht en aansluitend wil ik nog even bij mijn moeder langs in Hardinxveld-Giessendam. Het OV naar Dordrecht of op de fiets is prima te doen. Maar met  het OV naar Streefkerk is een reis van minimaal 1, 25 uur. Dat gaat dus niet lukken. Op de fiets (1 uur en 4 minuten) zou net wel of net niet lukken als ik mijn afspraak een half uur kon opschuiven. De oplossing voor vandaag is dan toch maar met mijn  eigen (hybride) vervoer en hopen dat de laadpalen in Dordrecht groene stroom leveren.

klimaatweek challenge Jan wandelen naar kantoor