Resultaten klimaatchallenge

Wethouder Duurzaamheid, Jan Nederveen, is tijdens de Kimaatweek diverse uitdagingen aangegaan. Nu kan hij de balans opmaken.

´In 1e instantie zou ik thuis mijn thermostaat lager zetten, maar dat viel enigszins in het water. De temperaturen buiten wilden onvoldoende dalen. Maar aan het einde van de week, komt het kwik dan toch onder de 10°. Hiermee gaat er in huis dan ook eindelijk wat gebeuren. Normaal staat de thermostaat in huis ingesteld op 20° en zou nu de verwarming zijn aangeslagen. Maar tijdens deze week staat ´ie dus op 19°. Het voelde eerlijk gezegd wel wat fris in huis. Ik miste de warme vloer!! Maar als je even bezig bent is het met 19 graden prima in huis. En als het nog kouder wordt krijg ik alsnog de warme vloer. Het mag duidelijk zijn de challenge in huis is dus meegevallen.´

´Omdat ik wel van een uitdaging houd, wilde ik deze week ook duurzaam reizen. Lopend naar het werk, gebruik van het OV of een reis met de elektrische auto. Uiteindelijk bleek het verduurzamen van mijn reizen binnen de regio een grotere uitdaging dan ik dacht. Het vraagt creativiteit en vaak ook meer tijd in je agenda. Maar als je dat lukt en daarbij optelt dat al dat stappen en trappen  ook goed is voor je gezondheid dan klinkt dat als een win-win situatie. Goed voor je gezondheid en goed voor het klimaat. Maar wel een met een agenda challenge!