Verkenning voor locaties windmolens Molenlanden / Gorinchem

Een deel van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam heeft een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Hardinxveld-Giessendam die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven. Praat u ook mee?

Hoe doet u mee?

Iedereen die in de buurt van een mogelijke zoeklocatie woont of daar een bedrijf heeft, heeft een brief ontvangen. U bent hierbij van harte uitgenodigd om mee te praten over de mogelijke komst van windmolens in uw directe omgeving. U kunt zich tot en met 17 februari 2024 aanmelden voor een werkgroep. Dat kunt u doen via de website van de gemeente Molenlanden. Daar vindt u ook een kaartje met de mogelijke zoeklocaties en blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Hoe denkt u mee?

Heeft u geen interesse om deel te nemen aan een werkgroep maar wilt u wel uw mening geven? Door het invullen van de online raadpleging kunnen alle inwoners van Molenlanden, Gorinchem en buurgemeenten, waaronder ook Hardinxveld-Giessendam, meedenken. Door het invullen van de enquête kunt u aangeven wat voor u belangrijk is in de te nemen stap naar definitieve windlocaties. De uitkomst daarvan helpt de gemeenteraden van Molenlanden en Gorinchem straks om een afgewogen keuze te maken. De enquête komt online beschikbaar na de eerste bijeenkomst van de werkgroepen. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Tijdens de windverkenning houden gemeenten Molenlanden en Gorinchem u op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Wanneer bijvoorbeeld de enquête online is in te vullen, ontvangt u daarover via de nieuwsbrief een bericht. Informatie over de windverkenning delen wij ook via de gemeentepagina’s in de lokale krant, via sociale media en via de websites van de gemeenten.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Aanmelden kan op https://www.gorinchem.nl/windenergieof https://www.molenlanden.nl/windenergie 
Voor meer informatie over de verkenning windenergie of de RES Alblasserwaard kunt u een e-mail sturen naar duurzaam@gorinchem.nl .Het projectteam RES Alblasserwaard beantwoordt dan uw vraag.